24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiUlysse Nardin Blast Tourbillon Dragon – pogled ka Kini

Ulysse Nardin Blast Tourbillon Dragon – pogled ka Kini

- Oglas -

Satovi ateljea Ulysse Nardin neretko su sinonim za vizionarski duh i radikalan dizajn, što potvrđuje i premijerni model za sezonu 2024. U pitanju je časovnik posvećen godini zmaja koja je već inspirisala niz švajcarskih manufaktura.

Predstojeća godina zmaja, koja u Kini ima veliki značaj, pokrenula je pravu lavinu časovničarskih noviteta. Tako je nakon modela IWC Portugieser Year of Dragon, koji smo nedavno upoznali, na red došla i kompanija Ulysse Nardin. Kao što se pretpostavljalo, UN nije štedeo municiju, pa novi Blast Tourbillon Dragon predstavlja sve ono što od UN kreacije i očekujemo…

Ulysse Nardin Blast Dragon prednji kadar
Novi UN biće dostupan u 88 primeraka. Nema sumnja da će u Aziji Blast Tourbillon Dragon imati kolekcionarski status

Poznat kao Blast Tourbillon Dragon, ovaj izuzetni merač vremena dolazi u robustnom kućištu karakterističnom za liniju Blast satova. Dakle, novi Blast Tourbillon Dragon nije mali sat – prečnik mu je 45 milimetara. Iznenađenje ne predstavlja ni izbor materijala; kućište je ovom prilikom izrađeno od 5N ružičastog zlata. Ekskluziva je potvrđena i ostalim elementima, jer je bezel oblikovan od crnog DLC titanijuma. Uprkos plemenitim materijalima u prvom planu je skeletonizovani brojčanik posvećen godini zmaja, što je vidljivo već na prvi pogled…

Ulysse Nardin Blast Dragon izrada
Dubina boje je neverovatna, a složena tekstura očarava i najsitnijim detaljem

Ručni rad – demonstracija prvoklasne veštine

Glavni junak UN sata je veličanstveni, skulpturalni vatreni zmaj koji je mesto pronašao na otvorenom brojčaniku. Kao omaž drevnom kineskom folkloru, leteći tourbijon postavljen je na položaj 6 časova i stiže u sedefastom finišu.

Za izradu svakog zmaja na novom UN potrebna su čak četiri dana: tri su posvećena filigranskom graviranju, dok je dodatni neophodan za njegovo postavljanje u konstrukciju sata. Ipak to nije sve, potrebno je pažljivo naneti nijanse narandžaste i crvene kako bi zmaj dobio mističan 3D izgled. U finalu, svaki delić realističnog zmaja prikazan je s najvećom preciznošću, pa je UN ponovo dokazao da je s razlogom u grupi najuticajnijih manufaktura.

Ulysse Nardin Blast Dragon pozadina
UN-172 ističe složenu strukturu. Legendarni X znak, tipičan za duh brenda Ulysse Nardin, vidljiv je na poleđini

Blast Tourbillon Dragon koristi UN-172 kalibar

S tehničke strane, provokativni Ulysse Nardin Blast Tourbillon Dragon opremljen je poznatim kalibrom UN-172 koji raspolaže trodnevnom autonomijom. UN-172  radi na frekvenciji od 2,5 herca ili 18.000 vps. Više od performansi impresioniraju detalji poput mikrorotora od platine, vidljivog na poziciji 12 sati.

Kao završni detalj, ovu prestižnu referencu prate dve opcije kaiša – elegantni crni od kože aligatora i baršunasti gumeni.Poštujući simboliku srećnih brojeva u Kini, novi UN biće dostupan u 88 primeraka po ceni od 101.800 evra. To je popriličan iznos čak i za imućne kolekcionare, ali će se ovim potezom UN sigurno dodatno približiti bogatoj kineskoj publici koja postaje sve brojnija…

Ulysse Nardin Blast Dragon brojcanik
Zlatno kućište je povezano na kožni kaiš od aligatora. Opcija je izrađena od gume koja garantuje prijatan kontakt s kožom

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Ulysse Nardin satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend Ulysse Nardin
Model Blast Tourbillon Dragon
Referenca 1725 – 400 – 2A/1A
Dimenzija kućišta prečnik 45 mm, visina 11 mm
Materijal kućišta 5N ružičasto zlato
Narukvica/kaiš koža, guma
Vodootpornost 50 m
Mehanizam UN-172 automatski
Frekvencija rada 18.000 vps
Rezerva snage 72 sata
Ograničeno izdanje 88 primeraka
Cena 101.800 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -