05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiUlysse Anchor Tourbillon

Ulysse Anchor Tourbillon

- Oglas -

Elegantni Ulysse Anchor Torubillon, novi sat brenda Ulysse Nardin, kao glavni adut ima inovativni konstantni zaprečni sistem, tzv. Ulysse Anchor Escapement, u celosti napravljen od silicijuma, koji je UN u saradnji sa Sigatecom, firmom u svom vlasništvu, stvarao dugih osam godina.

Sat pokreće UN-ov manufakturni kalibar UN-178 na ručno navijanje sa 29 rubina, 192-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, tourbillona i indikatora rezerve snage. Kalibar radi na frekvenciji od 18.000 vibracija na sat. Posebnost mehanizma je prethodno spomenuti silicijumski zaprečni sistem koji nema pivot pa se viljuška palete sidra kreće bez trenja. Zanimljivo je da je cela konstrukcija zaprečnog sistema smeštena unutar kaveza 60-sekundnog tourbillona, sastavljenog od 35 delova ukupne težine samo 0,4 grama.

Kućište prečnika 44 mm i visine 11,85 mm raspoloživo je u verzijama od 18-karatnog belog i ružičastog zlata, prekriveno je safirnim staklom s obe strane i vodootporno je do 30 metara.

Klasični brojčanik sata tehnikom emajliranja izradila je poznata manufaktura Donzé Cadrans, koja je isto  u UN-ovom vlasništvu. Na beloj pozadini ističu se plave kazaljke sati i minuta i uvećane arapske brojke te ekskluzivni tourbillon, smešten u otvoru na 6 sati, u sklopu koga se nalazi i indikator rezerve snage.

Ulysse Anchor Tourbillon ide uz kožni kaiš crne ili smeđe boje sa šnalom na ubod, a izrađen je u ograničenoj seriji od 18 primeraka po modelu (ukupno 36 satova).

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -