08 / 08 / 22
- OGLAS -
NovostiUltimativni sat za sportiste

Ultimativni sat za sportiste

- Oglas -

Breitling je u avgustu 2020. godine predstavio Endurance Pro – ultimativni „beater“ sat za sportiste, avanturiste i sportske entuzijaste, koji kombinuje lagano ali čvrsto kućište s preciznim kvarcnim mehanizmom, a tu je i atraktivan dizajn s kaiševima živih boja koje odgovaraju boji krunice i pulsmetra oko brojčanika.

06 breitling triathlon squad members daniela ryf chris mccormack and jan frodeno discussing the new endurance pro left to right

Endurance Pro je nastao u saradnji s Breitlingovim ambasadorom, nemačkim triatloncem Janom Frodenom, a inspirisan je njihovim sportskim časovnikom Sprint iz 1970, koji se odlikovao za to doba malom težinom a imao je i funkciju pulsmetra.


Novi sat je zbog toga dobio lagano ali robustno kućište dimenzija 44 x 12,5 mm, izrađeno od nemagnetnog, termostabilnog i hipoalergenog materijala Breitlight®, koji je laganiji 3,3 puta od titanijuma i 5,8 puta od čelika, a ujedno je i otporan na rđu i ogrebotine. Kućište je vodootporno do 100 m, a ima rotirajući ram i safirno staklo. Crni brojčanik u tipičnom Breitlingovom stilu ima velike luminiscentne arapske brojke i tanke luminiscentne kazaljke, podbrojčanike hronografa na 3, 6 i 9 časova i diskretni prozorčić za datum između 4 i 5 sati. Najzanimljiviji detalji svakako su prsten s oznakama pulsmetra oko brojčanika i Breitlingov logo na 12 časova.

10 triathlon squad member daniela ryf wearing the new endurance pro
14 triathlon squad member chris mccormack wearing the new endurance pro

Srce sata je termokompenzovani „superkvarcni“ (SuperQuartz™) kalibar Breitling 82, koji je deset puta precizniji od običnog kvarcnog mehanizma, tvrde u Breitlingu, a ima funkcije časova, minuta, sekundi, datuma, hronografa i pulsmetra. Kalibar ima COSC-ov sertifikat.


Kaiš sata je od masivne gume u beloj (ref. X82310A71B1S1), tamnoplavoj (ref. X82310D51B1S1), žutoj (ref. X82310A41B1S1), crvenoj (ref. X82310D91B1S1) ili narandžastoj boji (ref. X82310A51B1S1). Cena im je, bez obzira na boju, 3.100 evra.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -