28 / 10 / 21
- OGLAS -
NovostiUltimativni sat za sportiste

Ultimativni sat za sportiste

- Oglas -

Breitling je u avgustu 2020. godine predstavio Endurance Pro – ultimativni „beater“ sat za sportiste, avanturiste i sportske entuzijaste, koji kombinuje lagano ali čvrsto kućište s preciznim kvarcnim mehanizmom, a tu je i atraktivan dizajn s kaiševima živih boja koje odgovaraju boji krunice i pulsmetra oko brojčanika.

Endurance Pro je nastao u saradnji s Breitlingovim ambasadorom, nemačkim triatloncem Janom Frodenom, a inspirisan je njihovim sportskim časovnikom Sprint iz 1970, koji se odlikovao za to doba malom težinom a imao je i funkciju pulsmetra.


Novi sat je zbog toga dobio lagano ali robustno kućište dimenzija 44 x 12,5 mm, izrađeno od nemagnetnog, termostabilnog i hipoalergenog materijala Breitlight®, koji je laganiji 3,3 puta od titanijuma i 5,8 puta od čelika, a ujedno je i otporan na rđu i ogrebotine. Kućište je vodootporno do 100 m, a ima rotirajući ram i safirno staklo. Crni brojčanik u tipičnom Breitlingovom stilu ima velike luminiscentne arapske brojke i tanke luminiscentne kazaljke, podbrojčanike hronografa na 3, 6 i 9 časova i diskretni prozorčić za datum između 4 i 5 sati. Najzanimljiviji detalji svakako su prsten s oznakama pulsmetra oko brojčanika i Breitlingov logo na 12 časova.

Srce sata je termokompenzovani „superkvarcni“ (SuperQuartz™) kalibar Breitling 82, koji je deset puta precizniji od običnog kvarcnog mehanizma, tvrde u Breitlingu, a ima funkcije časova, minuta, sekundi, datuma, hronografa i pulsmetra. Kalibar ima COSC-ov sertifikat.


Kaiš sata je od masivne gume u beloj (ref. X82310A71B1S1), tamnoplavoj (ref. X82310D51B1S1), žutoj (ref. X82310A41B1S1), crvenoj (ref. X82310D91B1S1) ili narandžastoj boji (ref. X82310A51B1S1). Cena im je, bez obzira na boju, 3.100 evra.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -