23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiTudor Black Bay Pro - elegantan univerzalac

Tudor Black Bay Pro – elegantan univerzalac

- Oglas -

Nekada tek pristupačniji rođak Rolex časovnika, Tudor se poslednjih godina izborio za autentičnu poziciju, pa i u ovoj sezoni samouvereno osvaja nove horizonte. Najznačajniju ulogu u tom proboju bez ikakve dileme imala je premijera modela Black Bay koja je označila zlatno doba te kompanije. A dodatkom oznake Pro imenu najaktuelnije izdanje nedvosmisleno najavljuje svestranost upotrebe, što će proširiti bazu potencijalnih kupaca.

Inicijalno prezentovan 2012, Tudor Black Bay prvu deceniju proslavlja u velikom stilu. Ofanziva ne prestaje, pa su nedavno u Ženevi posetioci mogli da upoznaju nove modele švajcarske kompanije koji će sasvim sigurno privući nove korisnike. Ukratko, model Black Bay Pro tehničkim stilom i funkcijama nastupa samouvereno.

Tudor Black Bay Pro TUDOR 2021 S38 LIFESTYLE 108
Robustan, kompaktan i jednostavan za očitavanje, Black Bay Pro koristi prednosti GMT komplikacije

Da velike vesti neretko dolaze u kompaktnom pakovanju, potvrdio je upravo Black Bay Pro. Spojem funkcionalnosti i klasičnog dizajna uspeo je da poznati karakter prilagodi kućištu prečnika 39 milimetara. Fiksni bezel od nerđajućeg čelika ima robustnu industrijsku estetiku koja nesumnjivo podseća na Rolex Explorer. To je asocijacija koja, složićete se, i te kako imponuje.

Tudor Black Bay Pro M79470 0002 black fabric black FF RVB black
Referencom M79470-002 Tudor predlaže crni kaiš sa žutom linijom, izrađen od prvoklasne žakar tkanine

Iako je integralni deo Black Bay linije, on ima nove i jedinstvene estetske detalje, počevši od navijajuće krunice koja je potpuno redizajnirana za maksimalnu taktilnost. Tehničkom komplikacijom koja uspostavlja lokalno vreme ali ne gubi iz vida drugu vremensku zonu Black Bay Pro akcentuje prikaz dve vremenske zone. Kompaktan, izdržljiv i sportski orijentisan, novitet ateljea Tudor ima prepoznatjivi 24-časovni fiksni bezel i nostalgično oblikovanu 24-satnu Snowflake kazaljku žute boje.

Tudor Black Bay Pro TUDOR 2021 S38 10648
Premijerno predstavljene 1969. godine, karakteristične Snowflake kazaljke i danas su jedan od najprepoznatljivijih detalja

Tudor je u Pro verziji predstavio restilizovani brojčanik s mat crnom završnom obradom. Dosledno oblikovani markeri daju dubinu ciferblatu, a vintidž tonovi predstavljaju omaž tradiciji.

TUDOR 2021 S38 LIFESTYLE 161
Tudor Black Bay Pro se kandiduje za poziciju najtraženijeg sata u okviru cenovnog ranga, naročito u klasičnom izdanju na čeličnoj narukvici

Nova kopča narukvice opremljena TUDOR “T-fit” sistemom brzog prilagođavanja veličine upotpunjuje listu inovacija. Jednostavan za korišćenje, pomenuti sistem ne zahteva alate i nudi pet položaja, što omogućuje trenutno podešavanje do 8 mm na kopči.

Tudor Black Bay Pro TUDOR 2021 S38 LIFESTYLE 13
Novi Tudor Black Bay Pro u verziji na hibridnom kaišu arhetip je savremenog avanturističkog sata

Black Bay Pro reference 79470 pokreće kalibar MT5652 manufakture Tudor, s rezervom snage od 70 časova. U pitanju je mehanizam renomirane COSC sertifikacije.

OSNOVNE INFORMACIJE 
Brend: Tudor 
Model: Black Bay Pro 
Reference: M79470-0001 (narukvica od nerđajućeg čelika); M79470-0003 (kaiš od hibridne gume/kože); M79470-0002 (kaiš od žakar tkanine) 
Dimenzije: prečnik 39 mm; visina kućišta 14.6 mm 
Materijal kućišta: nerđajući čelik 
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik; hibridna guma/koža; žakar tkanina 
Vodootpornost: 200 metara 
Mehanizam: MT5652 automatski 
Rezerva snage: 70 časova 
Cena: 3.750 evra (čelična narukvica); 3.450 evra (kaiš)

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -