24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiTudor Black Bay GMT – promena koja se čekala!

Tudor Black Bay GMT – promena koja se čekala!

- Oglas -

Nakon pet godina na tržištu novitet kuće Tudor debitovao je u verziji s brojčanikom u opalin tonu. U pitanju je specifična nijansa bele koja ima srebrni odsjaj, što stvara jedinstvenu vizuelnu celinu u kombinaciji s voljenim Pepsi bezelom. Kao začin, Tudor je novi Black Bay GMT opremio i mehanizmom koji ispunjava eminentni COSC sertifikat.

Iako se Tudorov nastup na Watches&Wonders manifestaciji ne može kvantitativno porediti s pojedinim rivalima, popularni švajcarski brend je sve snage usmerio na kvalitet premijera. Nakon kolektivne recenzije i po mnogima najzanimljivijeg noviteta, modela Black Bay 54, sada ćemo detaljnije razmotriti praktični GMT koji je poznatoj liniji satova doneo svetle boje, što Black Bay modelima ponekad zaista nedostaje…

Tudor BB GMT profil
Black Bay GMT jedan je od modela koji je publika najbolje prihvatila. U Tudoru veruju da će novi, svetliji brojčanik nastaviti tu misiju

Black Bay GMT na najbolji način kombinuje stil i tehnologiju

Tudor BB GMT tkanina kais
Opalin ciferblat odlično je uklopljen s dvobojnom koronom u Pepsi maniru

Inspirisan vintidž Tudor satovima iz pedesetih i šezdesetih, Black Bay GMT na listi aduta definitivno ima klasičan i elegantan stil. Za razliku od dosadašnjih modela atelje Tudor je promešao karte i ponudio pomalo iznenađujuće boje za ciferblat. Tudor kataloški ističe ime opalin, a reč je o beličastoj boji sa suptilnim srebrnim sjajem. Satni indeksi su takođe svetli, što je možda još veće iznenađenje. Ipak, uprkos tome očitavanje je suvereno i intuitivno, čemu doprinosi i legendarna Snowflake kazaljka.

Tudor BB GMT ambijentalna
Zvanični materijal nedvosmisleno ističe da novi Black Bay GMT pripada uniseks modelima

Od ostalih karakteristika novi Tudor ističe klasične vrednosti – kućište je od nerđajućeg čelika, prečnika 41 mm. U skladu s dosadašnjim modelima i opalin Black Bay GMT je vodootporan do 200 metara, što svestranost podiže na viši nivo. Isto važi i za GMT komplikaciju koja omogućuje praćenje više vremenskih zona. Kao i do sada GMT izdanje se ističe odvažnim crvenim i plavim Pepsi bezelom, koji entuzijaste podseća na kultne Rolex GMT-Master modele. Kao dodatak, GMT kazaljka bojom privlači poglede.

Tudor BB GMT kais i narukvica
Švajcarski brend stavlja na raspolaganje čeličnu narukvicu i ležeran kaiš od žakar tkanine

MT5662 – COSC standardi garancija preciznosti

Tudor se opredelio i da novo Black Bay GMT izdanje opremi manufakturnim kalibrom oznake MT5652. Reč je o robustnom i COSC sertifikovanom mehanizmu sa silicijumskom balansnom oprugom. Kao finale, MT5662 savršeno obavlja posao i omogućuje kontinuirani rad od 70 sati kada je potpuno navijen.

Tudor BB GMT na ruci
Rigorozni COSC standardi doprinose da se novi Tudor istakne i karakteristikama MT5662 mehanizma

Stilski, Black Bay GMT je svestrani sat koji se može nositi u (gotovo) svakoj prilici. Takvom imidžu pogoduje i činjenica da će budući vlasnici imati na raspolaganju izbor između čelične narukvice s tri karike i crnog kaiša od žakar tkanine s bordo prugom u sredini.

Tudor BB GMT zakard kais WW
Tokom Watches&Watches salona u Ženevi isprobali smo model na žakar kaišu; Foto: Satoviinakit.rs

U zavisnosti od tog izbora novi Black Bay GMT može koštati 4.250 evra ili 3.940 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Tudor
Model: Black Bay GMT
Referenca: 79830RB
Dimenzije: prečnik 41 mm, visina kućišta 14,5 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik, žakar tkanina
Vodootpornost: 200 m
Mehanizam: MT5662 automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Dimenzija mehanizma: 31,8 mm x 7,52 mm
Rezerva snage: 70 časova
Cena: 4.250 evra (čelična narukvica), 3.940 evra (žakar kaiš)

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -