20 / 09 / 21
- OGLAS -
NovostiTreći dan SIHH-a s Cartierom, A Lange Sohneom, JLC-om

Treći dan SIHH-a s Cartierom, A Lange Sohneom, JLC-om

- Oglas -
Trećeg dana Ženevskog salona urednica Satova i nakita Mila Bulimbašić razgovarala je s poznatom Cartierovom časovničarkom Karol Forestje-Kazapi, o čemu možete čitati u sledećem broju časopisa Satovi i nakit, i posetila izložbene prostorije brendova A. Lange & Söhne i Jaeger-LeCoultre. 
 
Fotografije možete pogledati u priloženoj galeriji.
 
Greubel Forsey na ovogodišnjem SIHH-u predstavio je, između ostalog, luksuzni sat Grande Sonnerie koji kombinuje dve fascinantne komplikacije – ponavljanje izbijanja minuta (minute repeater) i 24-sekundni turbiljon. Kućište sata prečnika 43 mm izrađeno je od titanijuma. Na tamnom brojčaniku pažnju plene krletka turbijona na 7 sati i indikator rezerve snage minute repeatera na 2 sata, koji „izlaze“ van obruča sata. Grande Sonnerie pokreće manufakturni kalibar na ručno navijanje sa rezervom snage od 72 sata.
 
Parmigiani Fleurier izložio je niz novih modela, a mi izdvajamo prefinjeni Bugatti Aérolithe Performance inspirisan legendarnim automobilom Bugatti Aérolithe iz 1935. godine. Kućište novog Parmigianijevog sata u prečniku ima 41 mm a izrađeno je od titanijuma. Crni brojčanik ukrašen je sa uzorkom dijamanta i detaljima u crvenoj i plavoj boji, koje su zaštitni znak Bugattija. Sat pokreće automatski hronografski kalibar s 50-časovnom rezervom snage.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -