23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiTourbillon koji kao da stvarno lebdi

Tourbillon koji kao da stvarno lebdi

- Oglas -

Švajcarska časovničarska manufaktura Carl F. Bucherer je na ovogodišnjem Baselworldu predstavila luksuzni sat Manero Tourbillon Double Peripheral, koji pokreće prvi ikad konstruisani automatski kalibar s perifernim rotorom i periferno postavljenim tourbillonom.

Patentirani tourbillon

Tehnički napredni manufakturni automatski kalibar CFB T3000 rezultat je četvorogodišnjeg predanog rada Buchererovih majstora, koji su uspeli da jednu od najsloženijih časovničarskih komplikacija – tourbillon – ugrade u mehanizam tako da izgleda kao da stvarno lebdi. To su izveli tako što su tourbillon smestili na tri skrivena periferno postavljena keramička kuglična ležaja, čime su osim vizuelno atraktivnog efekta lebdenja, postigli i stabilnost, preciznost i „glatki“ rad tourbillona.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 23, leto 2018.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -