18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiTourbillon 24 Secondes Vision

Tourbillon 24 Secondes Vision

- Oglas -

Greubel Forseyeva glavna preokupacija tokom stvaranja sata Tourbillon 24 Secondes Vision bila je kako smestiti istoimeni patentirani tourbillon, koji je postavljen pod uglom od 25°, u što tanje kućište. Problem su rešili ugradnjom male kupole za tourbillon u safirno staklo na donjoj strani sata. Posebno je zahtevan bio proces ručne obrade mosta tourbillona, koji je morao da bude besprekorno ispoliran kako bi se dodatno naglasila estetska vrednost GF-ovog tourbillona. Konačni rezultat je tehnički usavršen sat klasičnog i jednostavnog, ali vrlo elegantnog izgleda.

Kućište prečnika 43,5 mm i debljine 13,65 mm (16 mm sa safirnom kupolom) izrađeno je od 18-karatnog belog zlata, prekriveno safirnim staklom s obe strane i ima krunicu od belog zlata ukrašenu gravirom GF-ovog loga. Sat je vodootporan do trideset metara.

I brojčanik je od zlata, a na njemu se ističu emajlirane oznake vremena i čelične plave kazaljke. Na 4 sata je smešten podbrojčanik malih sekundi, a na 9 časova tourbillon. Na pozadini sata se nalazi indikator rezerve snage.

Sat pokreće mehanički kalibar GF01r na ručno navijanje, sastavljen od 288 delova, od čega 86 pripada kavezu tourbillona. Mehanizam ima 41 rubin, 72-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, malih sekundi i indikatora rezerve snage, a radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na sat. GF-ov inovativni tourbillon 24 Secondes poseban je po tome što se, kako mu ime kaže, rotira svake 24 sekunde.

Crni kaiš sata je od aligatorske kože i ima šnalu od belog zlata s ručno ugraviranim logom manufakture.

Tourbillon 24 Secondes Vision je izrađen u ograničenoj seriji od 22 primerka.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -