24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiTissot Stand Alone – odbrana časti

Tissot Stand Alone – odbrana časti

- Oglas -

Od osnivanja 1853. Tissot je u časovničarskoj zajednici poznat po stvaranju vrhunskih džepnih satova. To je tradicija koju ovaj švajcarski atelje ponosno nastavlja čak i danas, kada trend pocket satova nije u prvom planu. Novi model Stand Alone učiniće da se svi zapitamo zbog čega je to tako.

Interakcija kompanije Tissot s novom publikom ima mnogo slojeva. Prethodni period obeležio je hronograf PR516, koji je definitivno „prešao igricu“, jer je već jasno da je Tissot pogodio u centar. Sada je na red došao dijametralno drugačiji Stand Alone, sat koji posvećeno brani časovničarske korene.

Tissot Stand Alone prednji kadarT866 410 99 013 00
Iako najpoznatiji po sportskim, ručnim satovima, Tissot u portfoliju nudi i nešto sasvim drugačije – džepne modele!

Prodoran dizajn, savremeni materijali i sportska upotrebljivost – te karakteristike morate da potražite na drugom mestu. Stand Alone je veličanstvena posveta nasleđu džepnih satova. Istovremeno, novi Tissot je i način za komunikaciju i upoznavanje s novom publikom koja sve češće zadovoljstvo pronalazi u vintidž modelima.

Večni šarm rimskih brojeva

Ovaj izvanredni sat prikazuje moć klasičnog dizajna, imunog na trendove, prolaznost i vetrove promena. Istovremeno, Stand Alone predstavlja istinsku demonstraciju stručnosti i veštine koja se pasionirano prenosi s generacije na generaciju…

Tissot Stand Alone profil T866 410 99 013 01 PROFIL
Tandem Stand Alone pocket modela dostupan je u finišu od paladijuma ili u rose gold PVD izdanju

Stand Alone inspiraciju crpi iz satova oblikovanih u antičkom stilu. Brojčanik je oda prošlosti i grafikom prikazuje šarm tradicije. Tissot je klasu potvrdio i mineralnim staklom koje prekriva brojčanik, jer taj materijal omogućuje savršenu ravnotežu između otpornosti i jasnog očitavanja. Satni prikaz je, prema očekivanju, na belom ciferu istaknut rimskim brojevima, dok je minutna skala predstavljena arapskim sistemom. Svedenost brojčanika podrazumeva da je na ciferu prikaz besprekorno izbalansiran: prezentovano je ime kompanije, godina osnivanja i datum u mesecu. To je sve.

Tissot Stand Alone T866 410 99 013 01
Beli brojčanik je ostao veran originalnim modelima i stilu koji je vekovima neizmenjen. Brojevi su, naravno, rimski

Između brojeva nalaze se PVD simboli ružičastog zlata ili motivi fleur-de-lys, koji dizajnu dodaju pečat neprolazne lepote. Za svaki slučaj tu je i silueta krunice, inspirisana dizajnom bočica parfema.

Tissot mesingom vraća nostalgiju u modu!

Dostupan u dve različite završne obrade, Tissotov sat nudi jedinstven i sofisticiran način merenja vremena, privlačan onima koji cene neprolaznu eleganciju. Izrađeno od mesinga s PVD premazom od ružičastog zlata ili paladijuma, kućište osigurava izdržljivost ali u isto vreme pleni diskretnim luksuzom. Okruglo kućište prečnika 49,6 mm i visine 12,3 mm idealno je za ležerno nošenje u džepu, kao rafiniran detalj, pa čak i kao ukras na stolu.

Tissot Stand Alone pozadina T866 410 99 013 00 B1
Tissot je umesto mehaničkog odabrao pristupačniji kvarcni pogon. Krunica je oblikovana po uzoru na bočice parfema

Iako pojedine Tissotove pocket modele pokreću složeniji mehanički kalibri, u kućištu najnovijeg džepnog modela nalazi se kvarcni mehanizam oznake F06.115. Taj izbor doprineo je da cena novih Stand Alone modela bude umerena i dostupna svima koji žele da uplove u svet pocket modela. Jezikom brojeva, za referencu u paladijumu potrebno je izdvojiti korektnih 445 evra, dok će glamurozniji gold PVD Tissot pratiti cena od 495 evra. Obe verzije se isporučuju na karakterističnom lančiću koji nijansom i materijalom prati kućište.

Osnovni podaci
Brend Tissot
Model Stand Alone
Reference T866.410.99.013.00 (palladium);
T866.410.99.013.01 (rose gold PVD)
Dimenzije kućišta prečnik 49,6 mm, visina 12,3 mm
Materijal kućišta mesing
Mehanizam kvarcni F06.115
Cena 445 evra (palladium);
495 evra (rose gold PVD)

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -