22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiTAG Heuer u jakoj postavi na salonu Watches and Wonders 2023

TAG Heuer u jakoj postavi na salonu Watches and Wonders 2023

- Oglas -

Luksuzni švajcarski brend TAG Heuer, najpoznatiji po sportskim i automobilističkim satovima, na salonu Watches and Wonders 2023. nastupio je u veoma jakoj postavi. Tu su šest novih hronografa (dva imaju turbijon) i pet 36-milimetarskih automatika kojima brend slavi 60. rođendan legendarnog sata i kolekcije Carrera, te šest novih modela s kućištem od zlata u okviru svestrane sportske kolekcije Aquaracer Professional 200.

U nastavku dajemo osnovne podatke o novim modelima, a najzanimljiviji će uskoro biti detaljno predstavljeni na portalu Satovi i nakit.

TAG Heuer Carrera Plasma Diamant d’Avant-Garde Chronograph Tourbillon 44mm

Ekstravagantni Carrera Plasma Diamant d’Avant-Garde Chronograph Tourbillon 44mm dokaz je da na proslavi 60. rođendana svoje perjanice – kolekcije automobilističkih satova Carrera – TAG Heuer nije štedeo. Naime, reč je o skupocenom 44-milimetarskom modelu od crnog aluminijuma, ukrašenom dijamantima stvorenim u laboratoriji, što TAG praktikuje od 2022. godine. Sintetički dijamanti krase kućište, prsten i narukvicu sata. Posebno je zanimljivo da je blistavi brojčanik u celosti izrađen od dijamanata, tačnije od 12 dijamanata i tri polikristalne dijamantske ploče, ukupne težine 4,9 karata. Takođe, krunica sata je dijamant težine 2,5 karata. Sat pokreće impresivni manufakturni automatski kalibar Heuer 02T Nanograph sa 65-časovnom rezervom snage, funkcijama sati, minuta, hronografa i turbijona, oscilirajućim tegom oblikovanim kao logo brenda i COSC certifikatom. Kalibar je nadograđen oprugom nemirnice od ugljenikovih nanocevčica, što garantuje veću pouzdanosti i stabilnost rada u raznim uslovima.

TAG Heuer Watches Wonders 2023 Carrera Plasma
Blistavi brojčanik u celosti je izrađen od dijamanata ukupne težine 4,9 karata

TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox

Ljubitelje satova s vintidž šarmom oduševiće rođendanski modeli Carrera Chronograph Glassbox. Oni su prekriveni kupolastim safirnim staklom inspirisanim hesalitnim kristalom nad brojčanicima starih Carrera iz sedamdesetih godina prošlog veka. Najzanimljiviji detalj je izdignuta i zaobljena tahimetrijska skala koja se sliva s oboda prema središtu brojčanika. Čelično kućište je prečnika 39 milimetara, što će se svideti onima koji ne vole moderne grdosije na zglobu. U kućištu kuca manufakturni automatski kalibar TH-20-00, naslednik pouzdanog Heurea 02, koji ima 33 rubina, 80-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, malih sekundi, datuma i hronografa. Carrera Chronograph Glassbox dolazi u dve verzije – s crnim panda brojčanikom i crnim perforiranim kožnim kaišem te s tamnoplavim brojčanikom i tamnoplavim perforiranim kožnim kaišem.

Najzanimljiviji detalj je izdignuta i zaobljena tahimetrijska skala koja se sliva prema središtu brojčanika

TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Glassbox

I Carrera Chronograph Tourbillon Glassbox ima debelo, kupolasto safirno staklo i zaobljeni obod brojčanika koji mu daju vintidž izgled, ali je tahimetrijska skala zamenjena oznakama minuta s atraktivnim narandžastim akcentima. Ovaj model je nešto veći jer polirano čelično kućište ima prečnik od 42 milimetra, što je i logično jer dolazi s visokom komplikacijom turbijona koja zahteva više prostora. Sat pokreće manufakturni automatski kalibar TH20-09 s 33 rubina, 65-časovnom rezervom snage, funkcijama sati, minuta, hronografa i turbijona te COSC certifikatom. Brojčanik, na kojem pažnju plene otvor turbijona na 6 sati i crvena trouglasta središnja kazaljka hronografa inspirisana kazaljkama s kontrolnih ploča trkačkih automobila iz šezdesetih, tamnoplave su boje, baš kao i pripadajući kaiš od teleće kože.

Crvena trouglasta središnja kazaljka hronografa inspirisana je kazaljkama s kontrolnih ploča trkačkih automobila iz šezdesetih

TAG Heuer Carrera Chronograph

Nove verzije popularnog Carrera Chronographa koncipirane su kao moderna interpretacija legendarnog šezdesetogodišnjaka. Naime, kod njih je u prvom planu robustno kućište modernog 42-milimetarskog profila i obilje crvenih i narandžastih detalja na brušenom brojčaniku, a u oči upada graduirana narandžasta traka na obodu kojom se naglašava automobilistički stil sata. Ipak, bezvremenski element kolekcije Carrera, jednostavno okruglo kućište s robustnim prihvatima kaiša i stilizovanim dugmićima hronografa na 2 i 4 sata, i dalje je tu. Modele pokreće manufakturni automatski kalibar Heuer 02 s 33 rubina, 80-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, malih sekundi i hronografa. Carrera Chronograph dolazi u dve jednako efektne opcije – s crnim brojčanikom i crnim kožnim kaišem i s tamnoplavim brojčanikom i isto takvim kožnim kaišem.

TAG Heuer Watches Wonders 2023 Carrera Chronograph
Bezvremenski element kolekcije Carrera, jednostavno okruglo kućište s robustnim prihvatima kaiša i stilizovanim dugmićima hronografa na 2 i 4 sata, i dalje je prisutan

TAG Heuer Carrera Date

Povodom obeležavanja godišnjice TAG Heuer predstavio je i nove modele iz kolekcije Carrera Date s kućištem prečnika 36 milimetara koji će se zbog svoje ergonomije svideti ženama, ali ne sumnjamo da će se pojedini uniseks modeli naći i na muškim rukama. Zanimljivo je da je izvorna Carrera iz 1963. takođe imala prečnik svega 36 milimetara, što govori koliko se percepcija veličine kroz godine promenila – danas se takav model praktično smatra minijaturnim. U odnosu na stare 36-milimetarske modele iz kolekcije Carrera Date, sada je kućište dobilo nov, dva milimetra tanji i kraći profil, čak je i pripadajuća čelična narukvica stanjena i zaobljena kako bi bolje ležala na zglobu. Satove iz ove kolekcije pokreće automatski kalibar 7, koji ima rezervu snage od 56 sati i funkcije sati, minuta, sekundi i datuma. Carrera Date broji četiri razigrana modela sa srebrnim, tamnoplavim, pastelnozelenim i ružičastim brojčanikom.

TAG Heuer Watches Wonders 2023 Carrera Date
Carrera Date ima četiri razigrana modela sa srebrnim, tamnoplavim, pastelnozelenim i ružičastim brojčanikom

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Gold

Aquaracer Professional 200 TAG-ova je luksuzna sportska kolekcija satova čija je namena da vlasnika verno prati na svim avanturama u prirodi. Na ovogodišnjem sajmu Watches and Wonders TAG je predstavio prve modele iz kolekcije izrađene od punog zlata, Aquaracer Professional 200 Gold, pogodne za nošenje i u nešto formalnijim prilikama. Kolekcija broji dva robustna 40-milimetarska modela od kojih je jedan od 18-karatnog ružičastog, a drugi od 18-karatnog žutog zlata. Kućišta oba modela imaju dvanaestougaoni rotirajući bezel, što je sinonim za celu kolekciju, i vodootporna su do korisnih 200 metara. Model od ružičastog zlata ima crni brojčanik s efektom gradacije, a model od žutog zlata tamnoplavi brojčanik s efektom gradacije. Zajedničke su im Aquaracerove prepoznatljive horizontalne pruge. Satove pokreće novi manufakturni automatski kalibar TH31-00 s 30 rubina, 80-časovnom rezervom snage, funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma, oscilirajućim tegom oblikovanim kao TAG-ov logo te COSC certifikatom.

TAG Heuer Watches Wonders 2023 Aquaracer Professional 200 Gold
Kolekcija broji dva robustna 40-milimetarska modela, jedan je od 18-karatnog ružičastog, a drugi od 18-karatnog žutog zlata

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Steel & Gold

Da je TAG Heuer odlučio da kolekciju Aquaracer Professional 200 pretvori u elegantnu sportsku opciju za sve prilike, govore i novi Steel & Gold modeli. Kod njih je kućište, kako samo ime kaže, izrađeno od kombinacije 18-karatnog zlata i nerđajućeg čelika. Preciznije, telo kućišta je od čelika, dok su krunica i umetak s ronilačkom skalom na dvanaestougaonom prstenu od punog zlata. Aquaracer Professional 200 Steel & Gold dolazi u četiri verzije. Dve su od čelika i žutog zlata s graduiranim tamnoplavim brojčanikom i isto takvim gumenim kaišem, od kojih jedna ima kućište prečnika 40, a druga 30 milimetara. Druge dve su od čelika i ružičastog zlata s crnim graduiranim brojčanikom i crnim kašem, od kojih jedna ima prečnik 40, a druga 30 milimetara. Manje, 30-milimetarske verzije biće zanimljivije ženama ne samo zbog veličine već i zbog sedefnog brojčanika s dijamantima kao oznakama vremena. Veće, 40-milimetarske verzije pokreće automatski kalibar 5 s 25 rubina, 42-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma, a 30-milimetarske modele automatski kalibar 9 s 18 rubina, 40-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma.

TAG Heuer Watches Wonders 2023 Aquaracer Professional 200
Telo kućišta je od čelika, krunica i umetak s ronilačkom skalom na dvanaestougaonom prstenu od punog su zlata

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -