22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiTag Heuer Monaco Racing Blue - fenomen koji traje

Tag Heuer Monaco Racing Blue – fenomen koji traje

- Oglas -

Najpopularniji četvrtasti sat na svetu nedavno je debitovao u novom ruhu. Sportska Racing Blue tema biće zadužena za lajkove dok će za kompletan utisak novi Monaco ipak upotrebiti tradicionalne vrednosti – prvoklasnu izradu i Swiss Made mehanizam.

Originalni Monaco je od samog starta 1969. godine zaslužio posebno mesto u svetu horologije. Kao prvi četvrtasti automatski hronograf otporan na vodu Monaco je bio prosto predodređen za uspeh. Uostalom, na jedinstveni šarm nije bio imun ni Stiv Makvin (Steve McQueen), pa je nakon ostvarenja Le Mans model švajcarske kompanije postao instant klasik. Danas, decenijama nakon premijere, najšarmantniji četvrtasti sat na svetu ponovo izlazi pred publiku, samouvereno kako samo on to može. U novom Racing Blue odelu Monaco nastavlja tradiciju, samo je drsko preoblikuje i nudi nekim novim klincima…

Stvaralačka tradicija

Novi Tag Heuer Monaco Chronograph Racing Blue kombinuje sve sastojke koji su ga učinili kultnim – istorijski značaj, neprolazni dizajn i povezanost sa pop kulturom. Izrađeno od titanijuma 2. stepena, kućište od 39 mm x 39 mm s blago zakrivljenim stranama i zakošenim rubovima pokazuje pedantnu završnu obradu na svom 14,35 mm visokom okviru. Za razliku od većine modernih verzija, novi Monaco ima klasičnu krunicu na levoj strani, uparenu s laganim kućištem koje ispunjava kalibar 11.

Tag Heuer Monaco cifer
Detalji boje limete modernizovali su tradicionalni stil Monaco linije

U centru pažnje je, ipak, voljeni ciferblat koji je sada istaknut specifičnom srebrnom nijansom. Kao omaž originalnoj referenci podbrojčanici su tamnoplavi poput tačkica na satnim indeksima. Za dodir boje i  savremenosti atelje Tag Heuer je u klasičan dizajn vešto uklopio elemente u tonu limete. Neobično rešenje je napravilo preko potrebnu promenu i doprinelo fotogeničnosti.

Praktičnost je standardno na visokom nivou. Kazaljke za sate i minute tretirane su Super-LumiNova® tehnologijom za vidljivost u svim uslovima osvetljenja. Iako nije namenjen za boravak u vodi, novi Monaco se neće obrukati ni na mondenskoj rivijeri jer je vodootporan do 100 metara. Za kraj tu je i perforirani kaiš od teleće kože koji dodatno naglašava važnost plave boje. U pitanju je ton koji asocira na bleu de France nijansu francuskog nacionalnog trkačkog tima.

Tag Heuer Monaco prednja strana
Šarmantno četvrtasto kućište ugostilo je sivi ciferblat i plave podbrojčanike koje stilski prati kožni kaiš

Kalibar 11 pokretačka snaga
Najaktuelniji Tag Heuer Monaco Racing Blue pokreće automatski mehanizam Calibre 11, temeljen na Sellita SW300-1 platformi s hronografskim modulom Dubois-Depraz. Ovo mehaničko srce otkucava u ritmu 28.800 vps i ima rezervu snage od skromnih 40 sati kada je potpuno navijen. Možda je to i jedini nedostatak novog Monaco izdanja. Ljubiteljima finih i složenih sklopova namenjena je kompenzacija u vidu transparente pozadine.

Tag Heuer Monaco pozadina
Prozirni krug na titanijumskom kućištu otkriva konstrukciju automatskog Calibre 11 mehanizma

Novi Tag Heuer Monaco Racing Blue deo je ograničenog izdanja, jer će nakon hiljaditog primerka produkcija biti obustavljena. U to ime vešti graveri su na pozadini upisali One of 1000 oznaku, podsetnik na retkost i budući status. Ako se pitate, novi Monaco će koštati 9.000 CHF. To je primetno manje u poređenju s Monaco Skeleton Chronograph modelima koje smo nedavno predstavili, pa smo sigurno da će zanimljivi novitet veoma brzo biti rasprodat.

Tag Heuer Monaco pakovanje
Prestižno pakovanje i serija od 1.000 primeraka udovoljiće kolekcionarima

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama TAG Heuer satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNI PODACI
Brend: TAG Heuer
Model: Monaco Chronograph Racing Blue
Referenca: CAW218C.FC6548
Dimenzije: 39 mm x 39mm, visina 14,7 mm
Materijal kućišta: grade 2 titanijum
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 100 metara
Mehanizam: Calibre 11 automatski
Rezerva snage: 40 časova
Ograničeno izdanje: 1000 primeraka
Cena: 9.000 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -