24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiTAG Heuer Formula 1 Senna – stvoren za trkačku stazu

TAG Heuer Formula 1 Senna – stvoren za trkačku stazu

- Oglas -

Jedan od najvoljenijih a i najboljih vozača Formule 1 u istoriji, tragično stradali Ajrton Sena i decenijama nakon smrti inspiriše svet brzine. Odajući počast legendarnom brazilskom vozaču, kompanija TAG Heuer podsetila je na slavno partnerstvo koje i danas budi emocije.

Prvi maj 1994. godine upisan je crnim slovima u istoriju Formule 1. Bio je to dan kada je svet plakao, dan kada je u večnost otišao Ajrton Sena, po mnogima najdarovitiji vozač generacije. Godine prolaze ali sećanje na brazilskog asa ne bledi, pa je majske premijere obeležila i promocija najnovije edicije iz Formula 1 kolekcije. Tradicionalno usmerena ka sportskim meračima vremena, kompanija TAG Heuer u najnovijem izdanju poznati stil transformiše detaljima koji se vezuju za čuvenog „kišnog čoveka“.

Posvećenost koja povezuje

TAG Heuer Senn CAZ201D
Antracitni brojčanik nizom detalja asocira na eru dominacije slavnog F1 vozača

Saradnja između kompanije TAG Heuer i Ajrtona Sene započela je 1988. godine, a tokom trijumfalne karijere ovaj dugogodišnji ambasador švajcarskih časovnika redefinisao je posvećenost, oborivši mnoge rekorde na stazi. Bio je to period  kada je Brazilac dominirao Formulom 1, postavši  suvereni šampion 1988, 1989. i 1991. godine. Svega nekoliko meseci nakon puštanja u prodaju kvarcne verzije novog Formula 1 Senna Special Edition sata švajcarska kompanija TAG Heuer lansirala je novu verziju, opremljenu performantnim automatskim mehanizmom i s karakternijim dizajnom. Poznati brend na taj način nastavlja da odaje počast svom ambasadoru Ajrtonu Seni.

TAG Heuer Senn CAZ201D2
Sportski hronograf ima klasičan raspored tamnijih podbrojčanika i crvene detalje

Brz, briljantan i neustrašiv, brazilski vozač nikada nije prestao da testira i pomera granice. To su vrednosti koje deli i TAG Heuer. U najnovijem izdanju atraktivni sat pleni odvažnim, originalnim dizajnom i pomalo neočekivanom dimenzijom od 44 milimetra. Zahvaljujući moćnoj pojavi, TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition savršeno personifikuje nasleđe brazilskog trkača i njegov trajni uticaj u svetu brzine.

Virtuozni stil sportske elegancije

U novom izdanju dizajneri TAG Heuera prednost su dali detaljima crvene boje, što je poveznica s originalnim satom Ajrtona Sene koji je, takođe, imao crvenu nijansu na brojčaniku. U pogledu kolorita, TAG Heuer Senna Special Edition predstavlja elegantnu mešavinu crvene, antracit i crne boje.

TAG Heuer Senn CAZ201D3
Za bezel koji je ukrašen oznakom Senna odabrana je izdržljiva keramika

Crvena je na pušeru, na poziciji 2 sata, krunici i na položaju 12 sati putem prikaza dvostrukog slova S, kultnog znaka brazilskog vozača. I podbrojčanici su ukrašeni crvenim detaljima, dok je sportski dizajn dodatno naglašen podbrojčanikom na poziciji 6 časova, koji je dekorisan natpisom Senna. Novi TAG Heuer ima prekrasan antracitni brojčanik s motivom brušenih sunčevih zraka. Bela Super-LumiNova® na indeksima i kazaljkama osigurava čitljivost  pri svim brzinama i osvetljenjima. Sat, takođe, ima ultraotporan crni keramički bezel, s ugraviranim brojem 400, što simbolizuje brzinu koja nikada nije bila postignuta u Formuli 1.

TAG Heuer Senn CAZ201D4
Skriven iza virtuozno dekorisanog poklopca, Calibre 16 pokreće specijalno izdanje brenda TAG Heuer

Spoj ergonomije i nostalgije

Da je savremeno reizdanje inspirisano prvim TAG Heuer hronografom vidljivo je i pri pogledu na čuvenu S/EL narukvicu. Izuzetno otporna na udarce, narukvica ima sklopivu kopču s produžetkom za vozače koji sat nose preko rukava trkačkog odela. Dizajniran da oponaša fluidnu narukvicu na nekadašnjem satu Ajrtona Sene, prepoznatljivi stil evocira vizuelni identitet brenda TAG Heuer iz perioda 80. i 90. godina.

TAG Heuer Senn CAZ201D1
Čelična narukvica brušenom površinom naglašava retro siluetu linkova koji omogućavaju nenadmašnu fleksibilnost

TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition opremljen je automatskim kalibrom 16, koji je zaštićen kućištem od nerđajućeg čelika prečnika 44 milimetara. Na poleđini je ugravirana kultna kaciga brazilskog vozača, s kolekcionarskim natpisom “SENNA SPECIAL EDITION”.
Nasleđe Ajrtona Sene svakako će biti najbolja pozivnica za entuzijaste koji će sa  3.350 evra na ruci moći da dožive makar deo magije „najbržeg cirkusa“.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama TAG Heuer satova posetite website kompanije Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji – www.maestro.rs

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: TAG Heuer
Model: Formula 1 Senna Special Edition
Referenca: CAZ201D.BA0633
Prečnik: 44 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik
Vodootpornost: 200 metara
Mehanizam: Calibre 16 automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 42 časa
Cena: 3.350 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -