29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiTAG Heuer Formula 1 Chronograph – u bojama pobede

TAG Heuer Formula 1 Chronograph – u bojama pobede

- Oglas -

Ako pripadate pasioniranim ljubiteljima “najbržeg cirkusa” i na dan trke ste ispred televizora, ovo je pravi časovnik za vas! Tri sata iz linije Formula 1 u novom izdanju imaju kućišta od nerđajućeg čelika prečnika 43 mm i kvarcni hronografski mehanizam. TAG Heuerovi hronografi vodootporni su do 200 metara, a svaki je opremljen gumenim kaišem koji odgovara atraktivnoj boji brojčanika. Već u startu je jasno da je za većinu entuzijasta koji traže zabavan, šaren sportski sat Formula 1 Chronograph savršen izbor. Ipak, novitet nudi više od toga – bogatu istoriju koju rivali jednostavno nemaju.

Decenije adrenalina i preciznosti

Linija satova Formule 1 debitovala je 1986. godine nakon što je Heuer preuzeo kompaniju Techniques d’Avant Garde, poznatu i po skraćenici TAG. Budući da je renomirani brend proizvodio visokoprecizne komponente za avione i trkačke automobile, sportska kolekcija predstavljala je prirodan izbor.
Novo partnerstvo dovelo je do pojave legendarnih satova, među kojima se izdvojila linija Formula 1. Uspeh nije izostao, pa su i slavni F1 vozači poput Ajrtona Sene postali ambasadori marke i zvučne kolekcije. Tokom poslednjih decenija TAG Heuer je izdao niz legendarnih verzija inspirisanih svetom brzine, u rasponu od vrlo bleštavih do klasičnije dizajniranih. Dok su mnogi modeli koristili jednostavne kvarcne mehanizme, drugi su imali bazni ili čak vrhunski mehanički kalibar. Ta raznovrsnost doprinela je da kolekcija F1 satova s vremenom postane jedan od najznačajnijih aduta ove švajcarske kompanije. U najpoželjnija izdanja svakako se ubrajaju edicije koje prati oznaka Senna, nazvana po čuvenom brazilskom asu. Najaktuelnije izdanje smo nedavno predstavili, te tako stvorili savršenu uvertiru za promociju kvarcnog modela.

TAG Heuer F1 crveni
TAG Heuer je nove verzije svog sata Formule 1 lansirao u jarkim trkačkim bojama

TAG Heuer Formula 1, sat za ljubitelje brzine

Trenutni TAG Heuer katalog uključuje šest velikih kolekcija – Carrera, Aquaracer, Monaco, Autavia, Link i Formula 1. Ipak, u vrhu interesovanja ljubitelja sportske elegancije prirodno se nalazi linija Formula 1 satova, pogotovo kada su u pitanju dostupnije, kvarcne reference.
Upravo njima TAG Heuer preporučuje časovnike intenzivnih boja. Ali krenimo redom.

TAG Heuer F1 kais
Boje gumenih kaiševa usklađene su s tonovima brojčanika, kopča je dekorisana imenom kompanije

Svaki ciferblat ima Sunburst završni sjaj, kontrastne podbrojčanike za funkcije hronografa i datum na poziciji 4 sata. Tonovima crvene, zelene i žute boje, koje su sinonim za svet Formule 1 i trkačke staze, ciferblati evociraju uspomene na zlatnu eru motorsporta iz 1960. i 1970. godina.

TAG Heuer F1 zuti profil
Formula 1 Chronograph isporučuje se u kućištu prečnika 43 mm i visine 12,4 mm, izrađenom od brušenog nerđajućeg čelika

Pozornica trkačkih detalja i temperamentnih boja

U klasičnim maniru tri „azurage “ podbrojčanika ciferblatu dodaju teksturu, dubinu i svetlosne efekte. Zakošeni prozorčić s datumom na 4 sata, kazaljke i indeksi presvučeni su belim Super-LumiNova tretmanom za čitljivost u svim uslovima. Živopisna nijansa gumenog kaiša zanimljive teksture, koja odgovara boji brojčanika, upotpunjuje sportski izgled svake reference.

Tag Heuer F1 zelena pozadina
Novi F1 modeli pripadaju kategoriji sportskih kvarcnih hronografa bogate istorije. Ime kolekcije istaknuto je na ciferblatu

Ipak, zainteresovanim kupcima od pomoći će biti informacija da je širina lugova neuobičajenih 21,5 mm, što znači da će naknadna kupovina kaiša predstavljati izazov. U trkačkom maniru zadnja strana kućišta ima ugraviran motiv karirane zastave, simbol trijumfa na užarenom asfaltu. Krunica na zavrtanje i pušeri hronografa izrađeni su od nerđajućeg čelika s crnim PVD premazom, poput bezela od nerđajućeg čelika koji je ukrašen oznakama tahimetra.

TAG Heuer F1 brojcanik
Ciferblat s tri podbrojčanika organizovan je u sportskom maniru

Prema očekivanjima, nova izdanja uklapaju se u pristupačniji spektar kolekcije Formula 1, s obzirom na činjenicu da koriste kvarcne mehanizme, ekonomičnije materijale i komponente. Izostanak titanijuma, keramike i automatskog mehanizma neminovno je doprineo da cena ostane u kategoriji dostupnijih TAG Heuer satova.

TAG Heuer F1 poledjina
Na zadnjoj strani čeličnog kućišta nalazi se trkački motiv karirane zastave

Stilski ukomponovan TAG Heuer Formula 1 Chronograph nastupa u zelenoj (ref. CAZ101AP), žutoj (ref. CAZ101AM) i crvenoj (ref. CAZ101AN) boji po ceni od 1.750 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama TAG Heuer satova posetite website kompanije Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji – www.maestro.rs

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: TAG Heuer
Model: Formula 1 Chronograph
Reference: CAZ101AP zelena; CAZ101AM žuta; CAZ101AN crvena
Dimenzije: prečnik 43 mm, visina kućišta 12,4 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: guma
Vodootpornost: 200 metara
Mehanizam: kvarcni
Cena: 1.750 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -