24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiTag Heuer Carrera Chronograph Gold – čuvar formule

Tag Heuer Carrera Chronograph Gold – čuvar formule

- Oglas -

Hedonisti, pažnja! U godini u kojoj slavi šest decenija legendarnog modela Tag Heuer predstavlja verziju za odlikaše, Carreru od žutog zlata, čiji ton brojčanika prati boju kućišta. U pitanju je sat inspirisan vintidž verzijom tragično nastradalog F1 vozača Ronija Pitersona (Ronnie Peterson), što je dovoljno da kolekcionari zauzmu niski start…

Nije tajna da je Džek Hojer (Jack Heuer) dizajnirao originalnu Carreru za vozače trkačkih automobila. Nezaboravni konstruktor negovao je tradiciju poklanjanja modela sa zlatnim kućištem, što je bilo rezervisano za one najbolje i najbrže pojedince na stazi.

Istorija pamti da je u sezoni 1972. Hojer Roniju Pitersonu poklonio 18-karatnu zlatnu Carreru ref. 1158 CHN s brojčanikom boje šampanjca i dva kontrastna crna registra. Taj sat očaravajuće lepote tragično nastradali Šveđanin nije imao priliku da predugo nosi na ruci. Naime, na VN Italije Piterson je u sezoni 1978. doživeo udes i usled komplikacija podlegao povredama.

Tag Heur Carrera Gold tandem
Istorija se ponavlja! Nova Carrera verno prenosi duh sedamdesetih u 21. vek

Decenijama kasnije Tag Heuer je rešio da bogatim kolekcionarima ponudi kompenzaciju u vidu savremenog i veoma vernog reizdanja. Tako je nakon edicije Carrera Chronosprint x Porsche koja je dostupna i u ružičastom zlatu na red došla i verzija od 18k 3N žutog zlata.

Zlatna medalja kolekcije Carrera

Za luksuz bez presedana zadužen je izbor materijala i boje koja asocira na zlatno doba automobilskih trka ali i časovničarskog dizajna. Kućište prečnika 39 i visine 13,9 milimetara izrađeno je od žutog zlata. Dimenzije su iste kao kod čeličnih modela, što znači da je rastojanje između lugova 46 milimetara čime je udobnost na zglobu praktično bez premca.

Tag Heur Carrera Gold na ruci
Kućište od žutog zlata spaja prečnik od 39 mm i visinu od gotovo 14 mm

Novitet se može pohvaliti zlatnim tasterima hronografa na pozicijama 2 i 4 sata kao i retro zlatnom krunicom na položaju 3 sata. Osim ekskluzive, ovi su elementi promišljeno dizajnirani za jednostavno rukovanje, s naglaskom na funkcionalnosti i ergonomiji. Fino brušena i polirana završna obrada kućišta doprinosi vrhunskom utisku koji je zaokružen transparentnom poleđinom, što je nezaobilazni detalj u svetu moderne horologije.

Panda brojčanik šarmira bojom šampanjca

Prekriven kupolastim staklom, brojčanik stvara zadivljujući višeslojni efekat. Uopšte nećemo preterati ako kažemo da se cifer u nijansi šampanjca ističe posebnom lepotom koja se ne viđa često. Zvanični set fotografija to dočarava mnogo efikasnije od reči…

Tag Heur Carrera Gold brojcanik
Osim na zlatno doba časovničarstva retro brojčanik asocira i na luksuz koji novi Tag Heuer nesumnjivo pruža

Zlatni Carrera Chronograph nastupa s vertikalno brušenim obrnutim panda brojčanikom, što nije prizor koji se često sreće. Raspored je klasičan i podrazumeva simetrične crne podbrojčanike za minute hronografa na 3 sata i za sate na 9 sati, sa stalnim indikatorom sekundi nadomak pozicije 6 časova. Kazaljke sati i minuta su pozlaćene i ispunjene Super-LumiNova sjajem, za podršku u noćnim uslovima. Za kraj, tu je i diskretan prikaz datuma s iznenađujućim belim diskom. Taj detalj je doprineo da datum iskoči u prvi plan…

Pogledima je izložen i lepo ukrašeni TH20-00 mehanizam s prepoznatljivim ženevskim prugama. Ovaj automatski kalibar nudi dvosmerno navijanje, što omogućuje brže pokretanje glavne opruge i isporučuje bolje karakteristike. TH20-00 nije nov mehanizam i ima poznate performanse, uz rezervu snage do 80 sati rada.

Tag Heur Carrera Gold mehanizam
Prepoznatljivim ženevskim prugama istaknuta je veština dekorisanja

Prestižna zlatna Carrera je, prema očekivanjima, povezana na perforirani racing crni kaiš od kože, s kopčom od žutog zlata. Novi Tag Heuer moći će da kupi svako ko na računu ima 21.000 švajcaraca, jer u pitanju nije limitirano izdanje.

U danima kada se za čelične hronografe Swiss Made brendova traži tek simbolično niži iznos, nema dileme da je Carrera Chronograph Gold jedna od najboljih kupovina…Kao uteha tu je i čelična verzija, koja košta 6.300 švajcaraca.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama TAG Heuer satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend Tag Heuer
Model Carrera Chronograph Gold
Referenca CBS2240.FC8319
Dimenzije kućišta prečnik 39 mm, visina 13,9 mm
Materijal kućišta 18k 3N zlato
Narukvica/kaiš koža
Vodootpornost 100 m
Mehanizam TH20-00 automatski
Frekvencija rada 28.800 vps
Rezerva snage 80 časova
Cena 21.000 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -