22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiTAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph – rad na solarni pogon

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph – rad na solarni pogon

- Oglas -

Novi model Aquaracer linije predstavlja važnu prekretnicu za TAG Heuer, budući da je to prvi časovnik kompanije koji koristi kalibar TH50-00. Ovaj kalibar proizvodi La Joux-Perret koji je za to, premijerno u Švajcarskoj, upotrebio Eco-Drive tehnologiju.

Iako su na Watches & Wonders manifestaciji gotovo nepodeljenu pažnju privukli automatski časovnici, TAG Heuer je za narednu sezonu pripremio i model na solarni pogon – Aquaracer Professional 200 Solargraph. Po svemu sudeći, u pitanju je diskretni heroj koji će iz drugog plana privući veliku pažnju na časovničarskoj sceni.

TH Solargraph 1
TAG Heuer je omogućio neograničen izvor energije za sat čiji mehanizam integriše inovativni solarni modul

Svestrani časovnik integriše inovativni mehanizam sa solarnim modulom pod nazivom Solargraph. U pitanju je sistem koji ne podrazumeva zamenu baterije, već se posredstvom delimično transparentnog brojčanika dopunjava putem sunčevih zraka ili veštačkog svetla. Kada je potpuno napunjen – nakon manje od 20 časova na prirodnom svetlu, TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph može raditi šest meseci. Napredak tehnologije je evidentan, budući da se rezerva snage može produžiti na 3,5 godine nakon aktivacije načina rada za uštedu energije. Impresivna efikasnost zaokružena je upečatljivim dizajnom.

TH Soleagraph 2
Najviše pogleda privlačiće atraktivna korona izrađena od ugljeničnih vlakana

Sunce, prirodan i večan izvor energije, inspirisalo je dizajnere koji su novitet kuće TAG Heuer kreirali u dinamičnom stilu. Kućište prečnika 40 milimetara izrađeno je od crnog DLC čelika, dok je korona od karbona sa Super-LumiNova® segmentima koji unapređuju očitavanje. Specifična boja asocira na neverovatne nijanse prirodnog fenomena aurore borealis, tj. polarne svetlosti.

TH Solargraph 3
Mehanizmu TH50-00 potrebna su samo dva minuta na punom suncu kako bi se časovniku obezbedio celodnevni rad

U crni ciferblat uklopljen je prozor datuma na poziciji tri časa. Središnja kazaljka sekundi polarnoplave boje jedini je kontrast monohromatskom brojčaniku. Aquaracer Professional 200 Solargraph vodootporan je do 200 metara, pa u maniru sportske elegancije švajcarski brend promoviše i sportski kaiš od gume sa sigurnosnom DLC čeličnom kopčom.

TH Solargraph 4
Pozadina kućišta izrađena je u maniru Aquaracer kolekcije

U okviru TAG Heuer repertoara referenca WBP1112.FT6199 biće dostupna u oktobru, po najavljenoj ceni od 2.800 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama TAG Heuer satova posetite website kompanije Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji – www.maestro.rs

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: TAG Heuer
Model: Aquaracer Professional 200 Solargraph
Referenca: WBP1112.FT6199
Dimenzija: prečnik 40 mm
Materijal kućišta: crni DLC čelik
Narukvica/kaiš: guma
Vodootpornost: 200 metara
Mehanizam: solarni TH50-00
Rezerva snage: - 
Cena: 2.800 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -