20 / 09 / 21
- OGLAS -
NovostiŠvajcarska časovničarska industrija u velikim problemima

Švajcarska časovničarska industrija u velikim problemima

- Oglas -
Neočekivana svetska kriza izazvana pojavom virusne bolesti Covid-19 praktično je desetkovala časovničarsku industriju, pogotovo u Švajcarskoj, zemlji poznatoj po brendovima poput Omege, Rolexa ili Phillipe Pateka.
 
Naime, FHH Journal izveštava da je nakon vrlo strmog pada u aprilu (-81,3%) izvoz švajcarskih satova nastavio da usporava i u maju. Naime, vrednost izvoza iznosila je 655,6 miliona franaka što predstavlja pad od 67,9 posto u odnosu na maj 2019.
 
Izvoz je ukupno smanjen za 35,8 posto u prvih pet meseci ove godine. Pali su svi cenovni segmenti za identičan iznos, u vrednosti i količini. Uspeh na glavnim tržištima opao je za više od polovine u poređenju s prethodnom godinom. Sjedinjene Države (-79,2%), Japan (-74,2%), Francuska (-76,7%), Singapur (-74,8%) i Velika Britanija (-76,7%) među zemljama su koje su pale za više od proseka.
 
Kina je (-54,6%) drugi mesec zaredom nadmašila ostale zemlje. Ipak, nije se isticala u istoj meri kao u aprilu i u odnosu na taj mesec zabeležila je oštar pad. 
 
Izvor: FHH Journal
 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -