21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiSportski HYT H1 Air RC44

Sportski HYT H1 Air RC44

- Oglas -

Sat H1 Air RC44 je deo najnovije kolekcije brenda HYT, a nastao je ekskluzivno za regatu RC44 sa čijim je osnivačem, legendarnim novozelandskim jedriličarom Raselom Koutsom, početkom 2015. sklopio partnerstvo. H1 Air RC44 je sportski sat vrlo zanimljivog izgleda, čiji se dizajn bazira na otvorenosti te igri svetla i senke, što je postignuto providnim safirnim brojčanikom.

Kućište sata, prečnika 48,8 mm, izrađeno je od kompozita aluminijuma i ima krunicu na vijak presvučenu gumom i zaštićenu „branikom“ od titanijuma. Gornja i donja strana kućišta prekrivene su safirnim staklom. Vodootporno je do 100 metara.

Brojčanik sata je od safirnog stakla i ima oznake vremena i podbrojčanik minuta izrađen od ugljenika i smešten na 12 časova. Ispod podbrojčanika, na 9.30 h postavljen je disk sa sekundama, a na 2.30 h indikator rezerve snage. Cifra koja označava 4 časa zamenjena je logom regate. Sat ima samo luminiscentnu minutaru.

H1 Air RC44 pokreće ekskluzivni HYT-ov kućni mehanički kalibar na ručno navijanje sa 35 rubina, 65-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i sekundi. Poseban dodatak mehanizmu su dva „meha“ koji „pumpaju“ fluorescentnu tečnost kroz kružnu cevčicu smeštenu oko brojčanika i tako pokazuju časove.

Sat ide uz crni kaiš od jedrenog platna i izrađen je u ograničenoj seriji od 22 primerka.


Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -