19 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiSpoj potpunih suprotnosti

Spoj potpunih suprotnosti

- Oglas -

Iako potpuno različiti i gotovo nespojivi materijali, guma i dijamanti, dosad su u više navrata kombinovani pri izradi satova pa je tako, na primer, gumeni ram uokvirivao dijamantima optočeni brojčanik i slično. Ipak, izuzetno težak poduhvat postavljanja dijamanata direktno na gumeni ram, čvrstog materijala na elastični, uspeo je samo Dubuisu u verziji novog modela Excalibur Spider Skeleton Flying Tourbillon, zamišljenoj kao spoj potpunih suprotnosti.

Novi Excalibur ima sve standardne karakteristike Dubuisovih skeletonizovanih satova: zvezdasti dizajn, kavez tourbillona oblikovan kao keltski krst te detaljnu završnu obradu svih delova, a kao i ostali modeli ovog brenda, ima prestižni sertifikat Poinçon de Genève koji garantuje vrhunski kvalitet.

Crno obojeni mehanizam RD505SQ i crno kućište savršena su podloga kontrastnom gumenom ramu ukrašenom sa 60 četvrtastih dijamanata, koji ukupno imaju 2 karata. Dijamanti su utisnuti u gumu koja je postavljena preko metalne podloge rama. Ovakav način izrade, patentiran pod nazivom Soft Stones in the Sky, zahteva savršenu preciznost i vladanje tehnikom, a rezultat je dvogodišnjeg istraživanja koje je za Roger Dubuis sproveo ženevski draguljar i časovničar Paskal Vensan Voše.

Skeletonizovani mehanizam RD505SQ na ručno navijanje sastavljen je od 179 delova i 19 rubina i ima 60-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta i tourbillona koji se nalazi na 7 časova. Skeletonizovano kućište prečnika 45 mm izrađeno je od titanijuma i vodootporno do 50 metara.

Kaiš sata je crni gumeni s podesivom preklopnom šnalom od titanijuma. Sat je dostupan u ograničenoj seriji od 88 primeraka.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -