12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiSlavljenički Zenith

Slavljenički Zenith

- Oglas -

Predstavljanjem novog sata, zamišljenog kao svojevrsna posveta osnivaču Žoržu Favr-Žakou, Zenith je odlučio da proslavi 150. godišnjicu osnivanja. Model unikatnog izgleda je reinterpretacija prvih Favr-Žakoovih satova koje je dizajnirao prema starim brodskim hronometrima.

Mehanizam sata je mehanički kalibar El Primero 4810 na ručno navijanje. Ovaj COSC sertifikovani hronometar ima 797 delova, 30 rubina i 50-časovnu rezervu snage. Funkcije su mu sati, minuti, sekunde i indikator rezerve snage.

Kućište prečnika 45 mm izrađeno je od 18-karatnog zlata. Safirno staklo premazano je nereflektujućim slojem s obe strane. Sat je vodootporan do 30 metara.

Brojčanik je srebrni, zrnaste teksture. Kućište opruge vidljivo je na 10 i 11 časova, a takozvani fusée sistem na 1 i 2 sata.

Kaiš sata je od smeđe krokodilske kože prošivene gumom s preklopnom šnalom od 18-karatnog ružičastog zlata.

Ovaj model će biti predstavljen na skorašnjem sajmu satova u Bazelu.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -