21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiSignature 1

Signature 1

- Oglas -

Brend Greubel Forsey je punih šest godina proučavao problematiku usklađivanja jednostavnosti i ekstremne sofisticiranosti; sada je konačno pronašao rešenje u novoj liniji satova Signature, koju će stvarati u bliskoj saradnji sa svojim časovničarima.

Na svakom novom modelu Signature radiće drugi talentovani časovničar, koji će imati stvaralačku slobodu unutar GF-ovog etabliranog okvira preciznosti i izvrsnosti, a koristiće GF-ove delove i materijale pa će imati priliku da nauči nešto novo od svojih iskusnih mentora. Časovničar će zauzvrat biti potpisan uz Roberta Greubela i Stephena Forseya kao autor dizajna sata.

Signature 1, koji je Greubel Forsey predstavio na ovogodišnjem sajmu u Ženevi, prvi je model iz nove linije satova, a potpisuje ga časovničar Didije Ž. G. Kreten, dugogodišnji član GF-ovog tima.

Signature 1 je prvi GF-ov sat s mehanizmom na ručno navijanje i tri kazaljke. Sat ujedno ima i GF-ov ekskluzivno dizajnirani točkić nemirnice i zlatni brojčanik.

Kućište, prečnika 41,4 mm i visine 11,7 mm, izrađeno je od platine ili 18-karatnog ružičastog ili belog zlata, zavisno od modela, i s obe strane je prekriveno safirnim staklom.

Sat nema klasični brojčanik već podbrojčanike časova, minuta i malih sekundi postavljene direktno na mehanizam sata, čije su komponente i rad isto tako izloženi pogledu.

Mehanički kalibar GFS1 je ručno obrađen i ukrašen ženevskim motivom. Kalibar ima 21 rubin, 54-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta i sekundi. Radi na frekvenciji od 18.800 vibracija na čas.

Signature 1 je izrađen u ograničenoj seriji od 33 primerka od zlata i platine. Sat je moguće naručiti i u čeličnoj verziji koja će isto tako imati ograničenu seriju od samo 33 primerka.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 19, godina IX, leto 2016

Greubel Forsey Signature1 2016 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -