05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiSeikov sat za šampiona

Seikov sat za šampiona

- Oglas -

Za dvanaest meseci je Novak Đoković, svetski teniski broj jedan, odigrao dvadeset turnira u dvanaest zemalja. Logično je da mu je u svoj toj jurnjavi na brojnim putovanjima potreban pouzdan i precizan sat koji će mu olakšati snalaženje u vremenu i prostoru.

Novi kalibar

Da ne bi Novak morao ručno da podešava sat više od šezdeset puta godišnje, Seiko je za njega kreirao model kod koga se pritiskom dugmeta vreme automatski usklađuje s lokalnim. Novi Seikov Astron GPS Solar Dual-Time posvećen Đokoviću zapravo je reinterpretacija prethodnog modela, a ima novi kalibar 8X53 i pojednostavljeni brojčanik. Sat je izrađen u ograničenoj seriji od tri hiljade primeraka.

Astron GPS Solar se povezuje sa GPS mrežom i pritiskom dugmeta automatski se prebacuje na bilo koju svetsku vremensku zonu. Pored vremena zemlje u kojoj se trenutno nalazi, korisnik od sada može da na pobrojčaniku s 12-časovnim prikazom vremena i indikatorom doba dana vidi i vreme u zemlji iz koje dolazi. Sat ima i retrogradni prozorčić za datum koji ne mora da se podešava sve do 28. februara 2100. godine.

Novakov potpis

Kućište prečnika 45 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika i presvučeno slojem boje ružičastog zlata. Na kontrastnom crnom keramičkom ramu upisani su nazivi svetskih gradova. S gornje strane kućišta nalazi se safirno staklo, a donja strana je zatvorena poklopcem ukrašenim Novakovim potpisom. Sat je vodootporan do 100 metara.

Brojčanik je klasične smeđe boje koja odlično ide uz kaiš od krokodilske kože iste boje. Uz već spomenuti podbrojčanik druge vremenske zone i prozora za  datum, koji su smešteni na 6 i 4 časa, na brojčaniku se na 10 sati nalazi  indikator rezerve snage, a na 2 časa i skala dana u nedelji. Uvećane kazaljke i istaknute oznake vremena garantuju dobru čitljivost brojčanika.

Kalibar 8X53, koji radi na solarnu energiju, uz prethodno navedene funkcije ima i posebnu opciju rada u avionu, kojom se isključuje GPS signal tokom leta, te mogućnost prebacivanja na letnje računanje vremena.

Astron GPS Solar ide uz posebno dizajniranu kutiju s ličnom porukom od Novaka.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -