21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiSeiko Prospex SLA065 – čuvar plaže u zimskom periodu

Seiko Prospex SLA065 – čuvar plaže u zimskom periodu

- Oglas -

Listu januarskih noviteta kompletirao je i Seiko koji je inspiraciju potražio u bogatoj istoriji. Novitet će posebno obradovati ljubitelje retro ronilačkih satova, budući da se iza reference SLA065 krije moderna interpretacija kultnog „dajvera“. Uzbuđenje podiže i činjenica da sat pokreće prvoklasni mehanizam 8L35.

Popularnost ronilačkih časovnika iz sezone u sezonu sve je veća. U toj kategoriji decenijama nastupa i kompanija Seiko koja tradicionalno na tržište plasira niz zanimljivih i pristupačnih modela. Ipak, Seiko je i te kako spreman da s vremena na vreme ponudu obogati i satovima koji više nude a i koštaju. Jedan od njih je i novi model koji će entuzijasti zapamtiti po oznaci SLA065, a za njega će zainteresovani kupci morati da izdvoje čak 3.000 evra.

Seiko SLA065 i original
Izvorni 62MAS (levo) i moderna reinterpretacija SLA065 (desno)

Klasičan dizajn za novu generaciju

Seiko se drži proverenog recepta. Novi član Prospex porodice izrađen je po ugledu na legendarni Seiko 62MAS, koji je za japansku kompaniju od izuzetnog značaja. Pionirski model je nepresušno nadahnuće, što potvrđuje i ova premijera. Novi Seiko deo je linije Save the Ocean. Uprkos sličnostima s nekim reizdanjima, poput tandema SLA017 ili SLA047, novi Seiko nije klon već potpuno originalan model. Naime, dimenzije, proporcije i dizajnerski elementi izmenjeni su dovoljno da kolekcionari budu u niskom startu.

Seiko SLA065 prednji kadar
Plava boja ističe bliske veze sa svetom nautike i podvodnih istraživanja

Za početak, dimenzije su veće: novi Prospex nastupa u odelu od 41,3 milimetara. Istovremeno, bezel je dominantniji. Korona je jednosmerna. Novitet je izrađen od čelika sa superhard tretmanom, u kombinaciji brušenih površina i zaracu tehnike poliranja.

Simbolika avanturističkog brojčanika

Ispod safirnog stakla nalazi se tamnoplavi ciferblat bojom usklađen s plavim prstenom kućišta. Ipak, više od nijanse poglede krade površina brojčanika koja predstavlja omaž očuvanju svetskih okeana. Naime, tekstura ciferblata je ukrašena složenom šarom inspirisanom drevnim uređajem za navigaciju, koji je mornarima asistirao u određivanju pozicije. Doslednost nautičkoj temi potvrđena je i bojom sportskog kaiša izrađenog od silikona. U skladu s podvodnim karakterom novi Seiko SLA065 sposoban je za svet pod vodom i pritisak ekvivalentan dubini od 200 metara.

Seiko SLA065 brojcanik
Dizajn brojčanika inspirisan astrolab uređajem odražava Prospexov duh avanture

Po uzoru na Grand Seiko

Seiko nije svu kreativnost i iznenađenja istrošio na unikatni brojčanik. Prijatna iznenađenja se nastavljaju i na terenu odabranog mehanizma. Tako su se ovom prilikom opredelili za 8L35, kalibar koji se bazira na arhitekturi mehanizma Grand Seiko 9S55. Prestižni automatski mehanizam radi na frekvenciji od četiri herca i omogućuje rezervnu snage od 55 časova.

Seiko Caliber 8L35
Kalibar 8L35 kreiran je za Seikove vodeće ronilačke modele

Ako vam se novi Seiko dopada, predlažemo da budete brzi. Seiko Prospex Save the Ocean Limited Edition 1965 Modern Re-interpretation SLA065 biće dostupan od februara, u ograničenom izdanju od 1.300 primeraka.

Seiko SLA065 luminacija
U ronilačkom stilu luminacija je intenzivna i zelenom bojom dominira u uslovima slabijeg osvetljenja

Zahvaljujući ekskluzivnijem mehanizmu, jedinstvenom brojčaniku i zaracu obradi cena iznosi 3.000 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Seiko satova posetite WATCH SALON kompanije Vitanov, zvaničnog partnera i distributera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Seiko
Model: Prospex Save the Ocean Limited Edition 1965 Modern Re-interpretation
Referenca: SLA065
Dimenzija: 41,3 mm, visina kućišta 13,1 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: silikon
Vodootpornost: 200 m
Mehanizam: Calibre 8L35 automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 50 časova
Cena: 3.000 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -