24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiSeiko Presage SPB359 - Laurel za 21. vek

Seiko Presage SPB359 – Laurel za 21. vek

- Oglas -

Proslavljajući 110. godišnjicu proizvodnje satova, Seiko je na tržište plasirao novu Presage kreaciju koja odaje počast prvom japanskom ručnom časovniku. Tako je istorijski veoma značajan Seiko Laurel debitovao u savremenom reizdanju koje će biti dostupno u 2.500 primeraka. Volite Seiko? Požurite da dođete do svog primerka…

Seiko Laurel – sat koji je započeo revoluciju

Istorija kompanije Seiko započela je 1881. godine kada je njen osnivač Kintaro Hatori otvorio u Ginzi atelje za popravku i prodaju satova. Godine 1892. poslovanje je prešlo u narednu fazu, otvorena je radionica za proizvodnju vlastitih satova pod nazivom Seikosha. Dvadeset godina kasnije, kada su džepni satovi još uvek predstavljali standard, pioniri kompanije Seiko eksperimentisali su na polju ručnih satova. Uspeh nije izostao, pa je 1913. Seiko proizveo prvi japanski ručni sat, čuveni Laurel. Bio je to sat koji je otvorio vrata mnoštvu drugih modela i započeo pravu revoluciju.
U sezoni 2023. Seiko će proslaviti 110. godišnjicu svog prvog ručnog sata simboličnom serijom prigodnih reizdanja koju najavljuje referenca SPB359.

Seiko 1913 Laurel
Seiko Laurel iz 1913, prvi ručni sat marke Seiko

SPB359 – sat veran originalnom dizajnu

Novi sat oživljava oblik i dizajn Laurela u svakom detalju. Okruglo čelično kućište prečnika 37,5 mm pažljivo je konstruisano kako bi zadržalo eleganciju i proporcije originala. Karakteristični arapski brojevi, autentične plave kazaljke u retro stilu i velika onion krunica takođe su verno preneti u novo doba.

Seiko SPB359 prednji kadar
Novi Seiko reprodukuje originalni stil sa crvenim brojem 12. Nostalgični bund kaiš je takođe verno prenet u moderno doba

U skladu s nostalgičnim smernicama originala i nova Seiko kreacija ima klasično organizovan emajlirani brojčanik. Njegovu dubinu i lepotu omogućila je veština majstora koje predvodi Micuro Jokosava – autoritet u svetu proizvodnje emajla.

Seiko SPB359 kais
Ergonomska krunica u onion formi predstavlja posvetu originala

Safirno staklo kutijastog oblika, s antirefleksnim premazom na unutrašnjoj površini, pruža visoku čitljivost iz bilo kog ugla da se gleda. Velika pažnja posvećena je detaljima, što se najbolje uočava pogledom na karakterističan prikaz broja 4. Verno nekadašnjem Laurelu, i na novitetu je broj 12 istaknut crvenom bojom. Sasvim dovoljno za erupciju emocija, zar ne?

Seiko SPB359 polozen sat
Novi Presage raspolaže visinom od 12,6 mm što je posledica dimenzije mehanizma

Seiko se opredelio za provereni kalibar 6R27

Nova kreacija radi posredstvom Seikovog kalibra 6R27, koji najčešće pokreće i ostale modele linije Presage. U pitanju je mehanizam koji ima indikator rezerve snage na poziciji 9 sati i kružni prikaz datuma na položaju 6 časova. Mehanizam funkcioniše na standardnih 28.800 vibracija po satu, uz osam bitova po sekundi. Katalog ističe da su u konstrukciju Seikovi časovničari uklopili i 29 rubina. Naposletku, kalibar 6R27 isporučuje rezervu snage od 45 časova. Veran tradiciji, mehanizam je skriven od pogleda iza zatvorene i zavrnute zadnje strane kućišta.

Seiko SPB359 detalj
Pod lupom: posvećenost detaljima imponovaće najzahtevnijoj kategoriji kupaca

Novi Seiko Watchmaking 110th Anniversary Seiko Presage Limited Edition povezan je na kaiš od jelenske kože. Referenca SPB359 biće dostupna od januara, po preporučenoj ceni od 1.900 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Seiko satova posetite WATCH SALON kompanije Vitanov, zvaničnog partnera i distributera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Seiko
Model: Watchmaking 110th Anniversary Seiko Presage Limited Edition
Reference: SPB359
Dimenzije: prečnik 37,5 mm, visina kućišta 12,6 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 50 m
Mehanizam: 6R27 automatski
Rezerva snage: 45 časova
Limitirano izdanje: 2.500 primeraka
Cena: 1.900 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -