12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiSeiko Presage Sharp Edged Series – magnet za kupovinu

Seiko Presage Sharp Edged Series – magnet za kupovinu

- Oglas -

Linija Presage Sharp Edged satova dolazi s novim kućištem, kalibrom i dizajnom. Temeljne promene doprinele su da Seiko s mnogo optimizma nastupi u kategoriji koja je tržišno i najzastupljenija, pa će to biti satovi koji se ne zadržavaju predugo u salonu. Seiko je ostao veran dobrim navikama, te se Presage Sharp Edged Series linija preporučuje i pažljivo formiranom cenom.

Otkad je nastala pre dve godine, serija Presage Sharp Edged brzo je uspostavila pozicije u svetu finih satova. Kombinujući tradicionalni pristup i mehaničku izradu s izrazito modernim japanskim stilom, Seiko je, po mnogima, spojio nespojivo, pa pozitivne reakcije nisu izostale. Kupci su podržali liniju Presage koja je postala čest izbor u kategoriji satova s cenom od okvirno 1.000 evra.

Seiko SPB311 ambijentalna
Referenca SPB311 kombinuje plavi brojčanik i kožni kaiš čokoladne nijanse

Za aktuelnu sezonu Seiko kandiduje kolekciju u kojoj nastupa pet novih satova. U prvom planu je ograničena GMT serija, dve reference imaju novi kalibar s takozvanim otvorenim srcem dok dve nude brojčanik s prikazom rezerve snage, dana i datuma.

Seiko SPB305 ambijentalna
Seiko SPB305 bojom brojčanika asocira na prestižnija Grand Seiko izdanja

Dopadljivi asanoha brojčanici, simbol vitalnosti

Kao kod svih satova popularne kolekcije i brojčanici noviteta imaju asanoha – uzorak lista konoplje koja se u Japanu oduvek smatra simbolom zdravlja i vitalnosti. Hiljadugodišnja tradicija asanoha predstavlja ponos japanske kulture pa taj umetnički pečat nije promakao ni dizajnerima brenda Seiko, te su njime ukrasili satove linije Presage.

Seiko SPB303 ambijentalna
Seiko SPB303 ima čelično kućište prečnika 42,2 mm

U GMT funkciji uživaće 900 kolekcionara

Limitirano SPB303 GMT izdanje savršeno odgovara karakteru serije Sharp Edged. Dizajn brojčanika omogućuje očitavanje doba dana, GMT funkcije, rezerve snage i datuma na prvi pogled. Dalje, oštra preciznost kazaljki odražava se u snažnim trodimenzionalnim indeksima. Bogata tekstura brojčanika kompletirana je dubinom plave koju su ukiyoe umetnici proslavljali na slikama planine Fudži u letnjem periodu. Prsten GMT prikaza ima istu plavu boju i izrađen je od keramike. Za rad je zadužen Caliber 6R64 koji isporučuje rezervu snage od 45 časova. Ekskluzivni Presage sat nudi se kao ograničeno izdanje od 900 komada, po ceni od 1.540 evra.

Seiko SPB307
Svi modeli su od nerđajućeg čelika, što se pozitivno odrazilo i na cenu

Kvartet japanskih noviteta

Preostala četiri noviteta u seriji Sharp Edged za 2022. dele novi dizajn kućišta. Iako je zadržao svu snagu i uglastu siluetu koja seriji daje prepoznatljiv izgled, nova faseta između gornje i bočne površine čeličnom kućištu dodaje novi sjaj s efektom ogledala.
Svaki od četiri brojčanika predstavljen je u tradicionalnoj japanskoj boji. Tako se shironeri bela u tonu svile (SPB309) i aisumi plava (SPB311) koja podseća na indigo koriste u satovima open-heart brojčanika. Vizuelno intrigantni modeli koštaju veoma primamljivih 1.000 evra.

Seiko SPB309
Referencu SPB309 moguće je kupiti za iznos od 1.000 evra

Dve nove open-heart kreacije pokreće kalibar 6R38, novi dodatak porodici mehanizama 6R. Posebno je prilagođen kako bi korisniku omogućio da vidi otkucaj nemirnice kroz otvor na poziciji 9 sati. Takođe, mehanizam nudi rezervu snage od 70 sati.

S druge strane geppaku tonovima ciferblata podseća na sjaj u noći punog meseca (SPB305), dok je za poslednji model (SPB307) u nizu upotrebljena nijansa kuritobi, boja crnog zmaja. Ovaj tandem kuće Seiko biće dostupan po ceni od po 1.100 evra. Reference SPB305 i SPB307 koriste kalibar 6R21 koji omogućuje indikatore dana, datuma i rezerve snage na pozicijama 3, 6 i 9 sati. Ljubiteljima kompanije Seiko sigurno neće promaći informacija da je u pitanju prvo pojavljivanje performantnog kalibra u seriji Sharp Edged.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Seiko satova posetite WATCH SALON kompanije Vitanov, zvaničnog partnera i distributera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Seiko
Model: Presage Sharp Edged Series
Reference: SPB303; SPB305, SPB307; SPB309, SPB311
Dimenzija: prečnik 42,2 mm, visina kućišta 13,7 mm; prečnik 40,2 mm, visina kućišta 12,2 mm; prečnik 40,2 mm, visina kućišta 11,8 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik
Vodootpornost: 100 metara
Mehanizam: 6R64; 6R21; 6R38
Rezerva snage: 45 časova; 45 časova; 70 časova
Cena: 1.540 evra; 1.100 evra; 1.000 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -