22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiSeiko King - povratak kralja

Seiko King – povratak kralja

- Oglas -

Obnovljena, unapređena i tradicionalno dizajnirana, Seiko King kolekcija vraća se u velikom stilu. U savremenom reizdanju čuveni model ostaje veran počecima, pa je kućište zadržalo kompaktne dimenzije od 37 milimetara. Ipak, to je samo početak priče o povratku elitnih Seiko King modela na časovničarsku scenu.

Seiko King 1 Original KSK
Model KSK iz 1965. godine definisao je vizuelni identitet King Seiko kolekcije

Priča o nastanku Seiko King časovnika predstavlja, po mnogima, najzanimljiviju epizodu u istoriji te japanske kompanije. U nastojanju da usavrši izradu preciznih mehaničkih satova koji bi predstavljali pandan švajcarskim časovnicima, Seiko je podstakao internu konkurenciju. Nesvakidašnji rivalitet na površinu je doneo kvalitet, pa su neobičnom taktikom nastale Grand Seiko i King Seiko linije. Na Starom kontinentu manje poznati King Seiko časovnici ostali su upamćeni po svedenom, minimalističkom dizajnu i besprekornom kvalitetu izrade. Iako preciznost Seiko King porodice nije zaostajala za elitnim Grand Seiko modelima, racionalno japansko rukovodstvo je naposletku odlučilo da se nastavi s proizvodnjom samo jedne varijante skupocenih časovnika.

Mada je prvi model prezentovan davne 1961, značajniji trag ostavila je nadaleko poznata verzija KSK iz 1965. godine, koja je oblikovala autentični karakter Seiko King portfolija. Zasluge za stvaranje identiteta išle su na adresu nezaboravnog Taroa Tanake, čija su virtuozna rešenja poput zaratsu obrade i danas svojevrsno svedočanstvo vremena i časovničarske kompetencije.

Seiko King 2
Krunica ističe novi King Seiko amblem, čiji je dizajn inspirisan originalnim KSK izdanjem

U savremenom reizdanju King Seiko promoviše pet novih satova koji dele identično kućište prečnika 37 milimetara. Ipak, svaki model pleni različitom bojom brojčanika koja se preporučuje različitoj kategoriji kupaca. U prvom planu je izvorni srebrni ton originalne verzije, dok ostatak asortimana promoviše svetlosivu i tamnosivu, braon i bordo nijansu.

Seiko King 6 1000x1120 1
King Seiko reference SPB 287 predstavlja najatraktivniju nijansu brojčanika

Svima je zajednička kombinacija ravnog brojčanika i vitkih kazaljki, koja daje prefinjenu i upečatljivu notu. Indeks na poziciji dvanaest časova je primetno širi od ostalih, sa posebno izrađenom teksturom kako bi se osigurala privlačna blistavost. Poput originala, antirefleksni premaz na unutrašnjoj površini pruža visok stepen vidljivosti iz svakog ugla.

Seiko King 5 1000x1170 1
U verziji SPB 285 japanska kompanija prezentuje nostalgični braon ciferblat koji savršeno pristaje vintidž estetici

Narukvica takođe odaje počast originalnom dizajnu: zakošene površine u dodiru sa sunčevim zracima stvaraju zavodljivu igru svetlosti. Zahvaljujući ergonomskim karikama udobnost je izvanredna, čemu nesumnjivo doprinosi i masa od 129 grama. 

Seiko King 3
Posvećenost detaljima je vanserijska, čak i na poleđini kućišta. King Seiko ponosno ističe Made in Japan oznaku

Simbolično, zadnju stranu kućišta dekoriše i modernizovani King Seiko amblem, čiji dizajn predstavlja omaž KSK modelu. Novi Seiko King pokreće kalibar 6R31 sa rezervom snage od 70 časova. U pitanju je automatski mehanizam koji predviđa i manuelno navijanje. U pogledu preciznosti King Seiko najavljuje odstupanje u rasponu od +25/-15 sekundi na dnevnom nivou.

Seiko King 7
King Seiko će evoluciju klasičnog stila kompletirati i ponudom kožnih kaiševa

Linija King Seiko modela dostupna je po ceni od 1.700 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Seiko satova posetite WATCH SALON kompanije Vitanov, zvaničnog partnera i distributera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Seiko
Model: King Seiko
Reference: SPB279 (srebrni brojčanik);
SPB281 (svetlosivi brojčanik);
SPB283 (tamnosivi brojčanik);
SPB285 (braon brojčanik);
SPB287 (bordo brojčanik)
Dimenzije: prečnik 37 mm, debljina 12.1 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik, koža
Vodootpornost: 100 metara
Mehanizam: automatski kalibar 6R31
Rezerva snage: 70 časova
Cena: 1.700 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -