03 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiSeiko 5 Bruce Lee SRPK39 - u zmajevom gnezdu

Seiko 5 Bruce Lee SRPK39 – u zmajevom gnezdu

- Oglas -

Poznat po filmovima U zmajevom gnezdu i Pesnica besa, Brus Li (Bruce Lee) posthumno je postao ikona pop kulture koja i danas inspiriše generacije. Legendarni borac s velikog platna sada spiritualno pronalazi svoj put i do sveta savremenog časovničarstva, satom koji je za života nosio – Seiko „peticom“. Ako volite Brusa Lija, SRPK39 jednostavno morate da imate u kolekciji, jer prepreku ne predstavlja čak ni cena…

U godini koja označava pola veka od smrti majstora borilačkih veština i 55. godina od prve „petice“ Seiko je lansirao Seiko 5 Sports Bruce Lee Limited Edition SPRK39. Ovaj pristupačni sportski sat dizajnom podseća na nasleđe popularnog glumca. Iako je novi SRPK39 za mnoge iznenađenje, poznavaoci Lijeve biografije sigurno znaju da je hongkonški glumac bio veliki ljubitelj Seiko satova, pogotovo danas veoma traženog 6139 hronografa.  Njemu u čast popularni brend je stvorio savremen sat koji detaljima jasno naglašava posebnost u poređenju sa standardnim „peticama“, model koji će cenom biti dostupan najširem krugu fanova.

Seiko SRPK39 brojcanik
Japanska kompanija je rešila da majstoru borilačkih veština i glumcu oda počast promocijom limitiranog izdanja Seiko 5 kolekcije

Ako posmatramo spoljašnost, Seiko je na poznatoj teritoriji. Kućište od nerđajućeg čelika prečnika 42,5 i visine 13,4 mm presvučeno je dubokim crnim premazom. Utisak je moćniji i dramatičniji od standardnog čelika, pogotovo u kombinaciji s ciferom i narukvicom. Jedinstvena Brus Li tema nastavlja se i na rotirajućem bezelu koji ima poseban umetak na kojem je kineskim pismom ispisan aksiom „Using Way as Way, Having No Limitation as Limitation“. Kao i uvek, krunica je postavljena na 4 sata i zaklonjena parom praktičnih štitnika. Hardlex staklo prekriva prednju stranu, a sloj zatamnjenog safirnog stakla ima istu ulogu na poleđini, čemu ćemo posvetiti i detaljniju pažnju.

Seiko SRPK39 kais
SRPK39 ima motiv zmaja na brojčaniku sa zlatnim kazaljkama i markerima. Dizajn je inspirisan crtežom samog Lija…Sportski NATO kaiš oponaša boje poznate žute trenerke koju je Li nosio u nedovršenon filmu Igra smrti

Tradicija koja živi

Iako je ciferblat prepoznatljiv i veran ostalim modelima 5 Sports porodice, razlike su evidentne. Za takav utisak zadužen je crni brojčanik ukrašen likom zmaja izrađenim po autentičnoj i veoma detaljnoj skici Brusa Lija. Satni indeksi imaju zlatan rub, isto rešenje je upotrebljeno i za kazaljke sata i minuta. Stilski dosledna kazaljka za sekunde takođe ima zlatni rub pa pomenuti detalji doprinose još boljem očitavanju. Na desnoj strani brojčanika je prikaz datuma i dana u nedelji, karakterističan element serije 5 Sports. Svestranost upotrebe je na visokom nivou jer je kataloški SRPK39 vodootporan do 100 metara.

Seiko SRPK39 pakovanje
Specijalno Limited Edition izdanje prati posebno prodajno pakovanje

Atraktivan iz svakog ugla, SRPK39 nije ništa manje zanimljiv ni kada se kućište okrene. Automatski kalibar 4R36 ukrašen je amblemom borilačke veštine Jeet Kune Do, žuto-crvenim yin i yang simbolom sa strelicama koje predstavljaju beskrajnu interakciju. Poznati mehanizam radi brzinom od 21.600 vps i osigurava 41 sat rezerve snage. Seiko 5 Bruce Lee Limited Edition SRPK39 biće upakovan u specijalni prodajni set koji uključuje crni kožni i NATO dvobojni kaiš. Još jednom je evociran simbol zmaja, crni kožni kaiš ima belu postavu sa zlatnim reljefom zmaja. Informacije radi, rastojanje između lugova je svega 46 milimetara, čime novi Seiko 5 Sport osigurava odličnu nosivost na većini zglobova.

Seiko SRPK39 pozadina
Pozadina je ukrašen yin i yang simbolom ispod kojeg se nazire automatski mehanizam 4R36

Između kolekcionarstva i masovne produkcije

Produkcija Seiko 5 Sports Bruce Lee Limited Edition SRPK39 satova ograničena je na nesvakidašnjih 15.000 primeraka. Na prvu loptu to nije mali broj, ali s obzirom  na globalnu maloprodajnu mrežu koju Seiko ima i magnetizam Brusa Lija, preporučujemo da na vreme potražite svoj primerak…Razlog više je cena od 520 evra, što je izuzetno dobra ponuda za deo magije koju i danas nosi besmrtni Brus Li. Nemojte previše da razmišljate, prodaja počinje u oktobru…

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Seiko satova posetite WATCH SALON kompanije Vitanov, zvaničnog partnera i distributera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend Seiko
Model 5 Sports Bruce Lee Limited Edition
Referenca SRPK39
Dimenzije kućišta prečnik 42,5 mm, visina 13,4 mm
Materijal kućišta nerđajući čelik
Narukvica/kaiš koža, NATO tekstil
Vodootpornost 100 m
Mehanizam 4R36 automatski
Frekvencija rada 21.600 vps
Rezerva snage 41 sat
Ograničeno izdanje 15.000 primeraka
Cena 520 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -