20 / 09 / 21
- OGLAS -
NovostiRoyal Oak Offshore Diver Chronograph

Royal Oak Offshore Diver Chronograph

- Oglas -

Sat pokreće automatski kalibar 3124/3841 s funkcijama časova, minuta, sekundi, hronografa i indikatora vremena ronjenja.

Audemars Piguetov novi ronilački sat Royal Oak Offshore Diver Chronograph, predstavljen na ovogodišnjem SIHH-u, odlikuje se jarkim bojama i pouzdanom i čvrstom konstrukcijom. Postoje verzije u narandžastoj, plavoj, žutoj i zelenoj boji, a posebno korisna karakteristika novog modela je uvećani i bojom istaknuti indikator vremena ronjenja, koji garantuje dobru čitljivost na dubinama do 300 metara.

Kućište prečnika 42 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika i s obe strane je prekriveno nerefleksivnim safirnim staklom. Dugmići hronografa i krunice na navoj napravljeni su od crne keramike.

Brojčanik je ukrašen AP-ovim prepoznatljivim „kvadratastim“ motivom (tzv. Méga Tapisserie) narandžaste, plave, žute ili zelene boje, zavisno od modela. Na brojčaniku se ističu crni podbrojčanici hronografa, smešteni na 3 i 9 sati, te oznake vremena i kazaljke presvučene luminiscentnim slojem radi bolje čitljivosti pri velikim dubinama. Na crnom rotirajućem unutrašnjem ramu, koji se kontroliše dodatnom krunicom, nalazi se indikator vremena ronjenja u boji motiva na brojčaniku, s izuzetkom plavog modela kod koga je indikator žut.

Sat pokreće automatski kalibar 3124/3841 sa 59 rubina, 50-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, hronografa i indikatora vremena ronjenja. Kalibar je sastavljen od 364 dela i radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas.

Royal Oak Offshore Diver Chronograph ide uz gumeni kaiš odgovarajuće boje s čeličnom šnalom na ubod.

Iz časopisa Satovi i naki, broj 19, godina IX, leto 2016.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -