23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiRoyal Oak Concept Supersonnerie

Royal Oak Concept Supersonnerie

- Oglas -

Samo godinu dana pošto je kao plod osmogodišnjeg rada predstavio prvi eksperimentalni minute repeater, Royal Oak Concept RD#1, Audemars Piguet je 2016. na tržište plasirao njegovog naslednika, model Royal Oak Concept Supersonnerie.

Novi Royal Oak Concept Supersonnerie, kao i konceptualni prethodnik, poseban je po tome što kombinuje klasičnu funkciju minute repeatera, koja služi za zvukovno obeležavanje protoka određenog perioda vremena, s modernim materijalima i „industrijskom“ estetikom. Mehanizam s usavršenim minute repeaterom, koji krasi impresivan intenzitet akustike i čist ton zvona, postavljen je zbog toga u robustno, ali lagano 44-milimetarsko kućište od titanijuma. Netipično za minute repeatere, sat je vodootporan do dvadeset metara.

Mehanizam se navija ručno, ima 43 rubina, 42-časovnu rezervu snage i kuca na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas. Osim funkcija minute repeatera i sati, minuta i sekundi, koje se podrazumevaju, mehanizam objedinjuje i funkcije hronografa i tourbillona, što je impresivno za jedan časovnik.

Na skeletonizovanom brojčaniku preovlađuju crna boja i čelik, a posebno se ističu detalji u žutoj boji. Tourbillon je postavljen na 6 sati.

Royal Oak Concept Supersonnerie ide uz crni gumeni kaiš s preklopnom šnalom.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 20, godina IX, zima 2016

Audemars Piguet Royal Oak Concept Supersonnerie 2016 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -