12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiRonilački El Hierro

Ronilački El Hierro

- Oglas -

Oris je predstavio novi ronilački sat El Hierro, inspirisan podmorskim vulkanom smeštenim nedaleko od kanarskog ostrva Jera. Prodajom ovog modela Oris finansijski pomaže istraživačke stipendije španskog Instituta za okeanografiju.

Model El Hierro ima čelično kućište prečnika 43 mm, presvučeno crnim DLC-om. S gornje strane postavljeno je nerefleksivno safirno staklo, a s donje čelični poklopac na navoj, presvučen crnim DLC-om i ukrašen gravurom vulkana. Rotirajući ram sata ima crni keramički umetak s oznakama vremena zarona. Sat je vodootporan do 300 metara.

Na potpuno crnom brojčaniku ističu se crvene brojke i sekundara. Oznake vremena i kazaljke sati i minuta presvučene su Superluminovom da bi bile vidljive u mračnim dubinama. Prozorčić za datum smešten je na 6 časova.

Sat pokreće automatski kalibar Oris 733, zasnovan na Sellitinom mehanizmu SW 200-1, sa 26 rubina, 38-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, stop-sekundi i datuma. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

El Hierro ide uz crni kaiš s čeličnom sigurnosnom preklopnom šnalom presvučenom crnim DLC-om i dodatnim produžetkom za ronjenje, a izrađen je u ograničenoj seriji od 2000 primeraka.

U posebnoj kampanji novi sat, a samim tim i akciju istraživanja i očuvanja podmorja, promoviše španska manekenka Ariadne Artiles, koja je rođena na kanarskom ostrvu Gran Kanarija.

Foto: oris.ch

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -