12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiRoger Dubuis Excalibur Spider Huracán Monobalancier – zajednička misija

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracán Monobalancier – zajednička misija

- Oglas -

Lamborghini, ugledni proizvođač sportskih automobila iz Italije, i luksuzni kreator časovnika iz Ženeve nedavno su udružili snage. Tako sada Roger Dubuis novim modelom privlači pažnju specifične publike, one koja želi nešto sasvim drugačije i autentično. Osim egzotične pojave i imidža Excalibur Spider Huracán Monobalancier računa i na imućne entuzijaste, budući da je u pitanju model inspirisan Lamborghinijevim superautomobilom.

Gudvud – epicentar brzine

Kao službeni merač vremena renomiranog Festivala brzine u Gudvudu Roger Dubuis i ove godine kompletira pozornicu prestižnih automobila. A da bi na adekvatan način obeležio veoma posećen događaj, Roger Dubuis je predstavio ekstravagantni Excalibur Spider Huracán Monobalancier.

Roger Dubuis prednji deo
Moćno kućište prečnika 45 milimetara oblikovano je od mineralnih kompozitnih vlakana

Trkački duh na zglobu ruke

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracán Monobalancier ima masivno kućište prečnika 45 mm izrađeno od mineralnih kompozitnih vlakana (MFC). Ekskluzivni materijal je lagan ali izdržljiv, što je preuzeto iz sveta performantnih superautomobila. Uz belo kućište crveni, žuti i zeleni detalji evidentno asociraju na trkačku livreju Lamborghinija GT3 Evo2. Primera radi, na fiksnom bezelu brojevi su istaknuti crvenom bojom koja u kombinaciji sa zelenom stvara upečatljivu celinu. Još je zajedničkih elemenata s rasnim automobilom, tako, recimo, krunica podseća na Lamborghinijeve felne. Tačka na I je  prozirni poklopac koji omogućuje pogled na mehaniku automatskog Roger Dubuis RD630 mehanizma.

Roger Dubuis detalj brojcanika
Kombinacija boja na Lamborghini GT3 Evo2 verziji može se videti na brojnim detaljima sata

Lamborghini kao uzor

Prednju stranu i brojčanik karakteriše delimično otvorena arhitektura. Pozadinu kompletira struktura i uzorak saća, inače čest motiv na Lamborghini automobilima. Kao dodatak, dominantne kazaljke žutom bojom skreću pažnju na prikaz tačnog vremena. Kako bi se poboljšala čitljivost u svim uslovima, vrhovi kazaljki za sate i minute nose svetleći materijal. U raspored ciferblata na poziciji 6 časova uklopljen je prikaz datuma.

Roger Dubuis prikaz datuma
Automatski RD630 mehanizam isporučuje rezervu snage od 60 časova

Roger Dubuis koristi kalibar RD630

Časovničari ateljea Roger Dubuis dizajnirali su mehanizam poput motora supersportskog automobila. Iza imena RD630 je sklop koji se sastoji od 233 dela i integriše 29 rubina. Napredni automatik radi na frekvenciji od 4 herca te isporučuje rezervu snage od 60 časova. Prestižni sat dolazi na belom gumenom kaišu s perforiranom zelenom telećom kožom koja asocira na boju karoserije trkačkog lambordžinija. Alternativno, korisnik kaiš može zameniti bez alata koristeći provereni Quick Release System.

Roger Dubuis profil
Kombinacijom gume i kože u kaišu su spojene  udobnost i sportska elegancija

Roger Dubuis je produkciju Excalibur Spider Huracán Monobalancier modela ograničio na 88 primeraka, a cena je na upit.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Roger Dubuis
Model: Excalibur Spider Huracán Monobalancier
Referenca: RDDBEX1006
Dimenzija: prečnik 45 mm
Materijal kućišta: mineralna kompozitna vlakna
Narukvica/kaiš: guma/koža
Vodootpornost: 50 metara
Mehanizam: RD630
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 60 časova
Ograničeno izdanje: 88 primeraka
Cena: na upit

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -