05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiRM50-02 ACJ Tourbillon Split Seconds Chronograph

RM50-02 ACJ Tourbillon Split Seconds Chronograph

- Oglas -

Kako bi konstruisao novi sat, RM50-02 ACJ Tourbillon Split Seconds Chronograph, inovativni švajcarski brend Richard Mille udružio se s poznatom kompanijom Airbus Corporate Jets (ACJ), specijalizovanom za proizvodnju letelica.

Kućište dimenzija 50,1 x 42,7 x 16,5 mm izrađeno je od vrlo čvrste i otporne legure titanijuma i aluminijuma, koju ACJ koristi za proizvodnju turbina mlaznjaka. Milleovi prepoznatljivi vijci na spoljašnjem ramu su ovog puta zamenjeni vijcima tipa torq-set, koji se koriste u svemirskoj industriji, a zanimljivi „avijatičarski“ detalji su i krunica inspirisana izgledom motora mlaznjaka i ukrašena gravurom Airbusa i unutrašnji keramički ram sa skalom brzinomera, dizajniran prema tipičnom obliku prozora ACJ-ovih letelica. Kućište je vodootporno do pedeset metara.

Sat pokreće manufakturni kalibar RM50-02 na ručno navijanje sa 37 rubina, 70-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, hronografa sa split-sekundama, tourbillona i indikatora rezerve snage, navijenosti opruge i pozicije podešavanja sata (navijanje, neutralno, kazaljke). Osnovna pločica i mostovi kalibra izrađeni su od legure titanijuma.

Klasičnog brojčanika nema, već su kazaljke postavljene direktno na vizuelno impresivan skeletonizovani mehanizam. Kazaljke, pojedini delovi mehanizma i ostali detalji istaknuti su jarkim bojama. Mehanizam je vidljiv i kroz safirno staklo na pozadini sata.

Model RM50-02 ACJ Tourbillon Split Seconds Chronograph ide uz gumeni kaiš, a izrađen je u ograničenoj seriji od samo trideset primeraka.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 19, godina IX, leto 2016.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -