05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiRaymond Weil Nabucco Cello Tourbillon

Raymond Weil Nabucco Cello Tourbillon

- Oglas -

Do sada smo se susreli sa nekoliko Raymond Weil modela inspirisanih muzikom, a novi Cello Tourbillon možda je i najzanimljiviji među njima. Veza sa svetom muzike uopšte ne treba da čudi, imajući u vidu da je izvršni direktor ove kompanije Eli Bernhajm čelista od malih nogu. I njegov deda, osnivač kompanije, čuveni Rajmon Vajl, gajio je veliku ljubav prema muzici.

Sa obe strane Cello Tourbillon modela nalazi se safirno staklo, koje otkriva složeni mehanizam. Mnogi njegovi elementi dizajnom podsećaju na violončelo. Najatraktivniji detalj su četiri žičice koje se protežu između „9 h“ i „3 h“.

Kućište sata sa crnim PVD premazom prečnika 46 mm izrađeno je od čelika i titanijuma a poseduje i elemente od ugljeničnih vlakana. Krunica je ušrafljujuća, a za sat ovakvog tipa vodootornost je  neočekivanih 200 metara. Mehanizam sa turbijonom navija se ručno i ima veliku rezervu snage – 105 časova.

Raymond Weil Nabucco Cello Tourbillon 2

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -