18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiRaymond Weil Freelancer Chronograph Bi-Compax – neukrotiva sloboda

Raymond Weil Freelancer Chronograph Bi-Compax – neukrotiva sloboda

- Oglas -

Nadahnut otvorenim drumom i motociklom radionice Meister Engineering, Raymond Weil je predstavio bronzani hronograf, dostupan u svega 300 primeraka. Iako inspiraciju nesumnjivo crpi iz vintidž estetike, novi model kolekcije Freelancer koristi najaktuelnija horološka rešenja.

Neočekivano partnerstvo

Kompanija Raymond Weil je nedavno poželela da ambijent obogati unikatnim motociklom koji bi joj služio za promotivne događaje. Švajcarski brend se obratio na pravu adresu, radionici Meister Engineering. Ona je reputaciju izgradila preradom standardnih dvotočkaša kojima je pružila nov identitet. Rezultat nije izostao, pa je rad Meister Engineeringa inspirisao ženevski brend da kreira posebnu seriju časovnika. Tako je nastao bronzani Freelancer Chronograph Bi-Compax Limited Edition.

RW motocikl
Inspirisan retro motociklom radionice Meister Engineering, novi Freelancer nudi jedinstvenu kombinaciju materijala i boja

U tonovima bronze

Na atraktivnom motociklu ime Raymond Weil krasi rezervoar prikazan u foliji s tonovima ružičastog zlata. To rešenje je poslužilo kao inspiracija za teksturu bronzanog kućišta prečnika 43,5 mm, teme koju prate i dva podbrojčanika ciferblata. Istovremeno, boja motocikla uticala je na crni brojčanik. Specifična pozadina daje zanimljiv prikaz sa svetlim tonovima u centru, koji poprimaju tamniju nijansu kako se bliže rubu. Bezel od keramike izrađen u sportskom maniru krasi skala tahimetra. Sličnosti se nižu, čak je i kaiš nedvosmisleno nadahnut kožnim sedištem motocikla.

RW Freelancer prednji kadar
Nostalgični braon kožni kaiš nadahnut je sedištem retro dvotočkaša

Simetrični Bi-Compax u prvi plan ističe 30-minutni hronografski brojač i prikaz malih sekundi. Zlatne  kazaljke sata i minuta su proporcionalne i u kombinaciji s apliciranim indeksima demonstriraju vrhunske mogućnosti očitavanja. Kazaljke i indeksi imaju luminiscentni tretman, čime je povećana čitljivost pri ograničenom svetlu. Za boju središnje kazaljke za sekunde hronografa, kazaljke na 30-minutnom registru i brojeva na skali pulsometra odabrana je narandžasta, čime je stvoren efektan kontrast. Prozor s datumom postavljen je na 6 sati, što još više doprinosi ukupnoj simetriji brojčanika. Ploča s datumom u crnoj boji, u skladu s bojom brojčanika, detalj je koji ljubiteljima dizajna sigurno neće promaći.

RW Freelancer poledjina kucista
Za rad novog Raymond Weila zadužen je automatski mehanizam RW5030

Mehanizam RW5030, vidljiv putem zadnje strane kućišta, ima rezervu snage od 56 časova i konstrukciju s 27 rubina. Raymond Weil Freelancer Chronograph Bi-Compax dostupan je u dve verzije: u bronzanom kućištu s narandžastim detaljima, u ograničenoj seriji od 300 primeraka. Alternativu predstavlja model u bronzanom i titanijumskom kućištu, s plavim detaljima koji je deo standardne ponude.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Raymond Weil
Model: Freelancer Chronograph Bi-Compax 7780
Referenca: 7780-B1-20422
Dimenzije: prečnik 43,5 mm, visina kućišta 13,7 mm
Materijal kućišta: bronza
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 100 metara
Mehanizam: RW5030 automatski
Rezerva snage: 56 časova
Ograničeno izdanje: 300 primeraka
Cena: 4.130 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -