03 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiRaste prodaja satova

Raste prodaja satova

- Oglas -

Srećni dani za švajcarsku časovničarsku industriju ponovo su stigli, barem se tako može iščitati iz najnovijeg izveštaja Federacije švajcarske časovničarske industrije za prvu polovinu 2018. godine. Ovaj sektor je imao krizu tokom 2015. do druge polovine 2017. godine, a ove godine se nastavio rast započet u drugoj polovini prošle. Prema izveštaju u prvih sedam meseci ove godine zabeležen je solidan rast od deset posto, pri čemu Hongkong ima rast od čak 29 posto.

Tako je Swatch grupa za prvu polovinu ove godine prijavila rast prodaje od 14,7 posto; Hermes, koji se proteklih nekoliko godina grčevito borio za stabilnost, sad je takođe zabeležio vrlo solidan rast prodaje od devet posto. Ista je situacija i s Hublotom, Tagom i Zenithom, svi beleže rast prodaje. Još se čeka polugodišnji izveštaj Richemont grupe, ali niko i ne pomišlja da i tu neće biti sličan rast, što bi konačno zaključilo razdoblje krize u časovničarskoj industriji.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -