24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiRado Captain Cook x Cameron Norrie - magija belog sporta

Rado Captain Cook x Cameron Norrie – magija belog sporta

- Oglas -

U danima kada pažnju sportskih medija okupira nadmetanje na Vimbldonu, kompanija Rado predstavila je najnovije izdanje popularne kolekcije Captain Cook. Ovom prilikom akcenat nije na ronilačkim specifikacijama koje su i dalje vrhunske, već na jedinstvenom stilu prenetom s teniskih terena. Kao dodatak, Rado je novitet posvetio Kameronu Noriju (Cameron Norrie), talentovanom britanskom igraču čiji je autogram dekorisao pozadinu kućišta.

Iako se sponzorstva najatraktivnijih događaja najčešće vezuju za kompanije Rolex, Omega ili Longines, švajcarski brend Rado takođe ima višedecenijski staž na sportskim borilištima. Najnoviji sat s temom tenisa kreiran je u saradnji s mladim britanskim igračem Kameronom Norijem koji je deo Rado Tennis porodice od 2021. godine. Tako je nakon verzije High-Tech Ceramic Skeleton švajcarski brend kolekciju Captain Cook obogatio novim modelom.

Rado Captain Cook kais
Boja travnatih terena inspirisala je dizajnere koji su ciferblatu i koroni podarili zelene tonove

U tonovima travnatog terena

Najaktuelnije Captain Cook izdanje dolazi u čeličnom kućištu s jednosmernim okvirom opremljenim zelenim poliranim keramičkim umetkom. Dizajneri kuće Rado nisu eksperimentisali pa je prsten korone usklađen s kupolastim zeleno-belim brojčanikom. Za dodir boje po tradiciji je zadužen logo sidra na ljubičastoj pozadini, koji daje dozu razigranosti inače veoma preglednom ciferblatu. Indeksi su aplicirani na površinu ciferblata dok je datumar na poziciji 3 sata. Simbolično, vrh sekundne kazaljke označen je žutom, što evidentno podseća na nijansu teniskih loptica. Bravurozan Superluminova sjaj na okviru, brojčaniku i kazaljkama unapređuje čitljivost u uslovima slabijeg osvetljenja.

Rado Captain Cook ambijentalna
Ležerni platneni kaiš predstavlja alternativu tradicionalnoj čeličnoj narukvici

Šta novi Captain Cook nudi za 2.850 evra?

U čeličnom kućištu (prečnik 42, visina 12,3 mm) nalazi se automatski kalibar R763, takođe poznat kao Powermatic 80. Reč je o mehanizmu koji koristi priličan broj brendova Swatch grupacije. S tehničke strane ovaj precizan i pouzdan kalibar predstavlja evoluciju sveprisutne ETA 2824 verzije. Ima 25 rubina, brzinu otkucaja od 21.600 vps (3 Hz) i rezervu snage od 80 sati. R763 takođe ima antimagnetsku Nivachron oprugu. Funkcije uključuju najosnovnije – sate, minute, sekunde i pomenuti datum. Iako nije namenjen ronjenju, novi Rado ostaje veran originalnom Captain Cook nasleđu, pa je i Cameron Norrie edicija vodootporna čak do 300 metara!

Rado Captain Cook Cameron Norrie
Poznati model kompanije Rado debitovao je u izdanju posvećenom teniseru Kameronu Noriju

Rado nudi čeličnu narukvicu i dva kaiša

Limitirano Captain Cook izdanje povezano je na narukvicu od nerđajućeg čelika s titanijumskom preklopnom kopčom. Za ljubitelje kaiševa Rado je pripremio elegantni kožni model, dok je sportski orijentisane kupce švajcarski brend obradovao tekstilnim kaišem zeleno-bele boje. Po nama, upravo ta najmanje formalna verzija predstavlja najbolji izbor uz tonirani zeleni brojčanik.

Rado Captain Cook
U unutrašnjosti čeličnog kućišta (43 mm) nalazi se automatik R763. Vrh sekundare naglašen je bojom teniskih loptica

Novi Rado će biti dostupan u 823 primerka, kao posveta rođendanu britanskog tenisera. Kolekcionarima će goditi i autogram perspektivnog sportiste, vidljiv na prozirnoj pozadini kućišta. Rado Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition koštaće 2.850 evra.

Rado Captain Cook profil
Visina kućišta je 12.3 milimetra. Krunica je po tradiciji ukrašena simbolom sidra
OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Rado
Model: Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition
Referenca: R32149318
Dimenzije kućišta: prečnik 43 mm, visina 12,3 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik, koža, tkanina
Vodootpornost: 300 m
Mehanizam: Rado R763 automatski
Rezerva snage: 80 časova
Cena: 2.850 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -