21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiPrvi dan SIHH-a u znaku Montblanca, IWC-a i drugih brendova

Prvi dan SIHH-a u znaku Montblanca, IWC-a i drugih brendova

- Oglas -
U ponedeljak 16. januara svoja vrata otvorio je prestižni Međunarodni salon luksuznih satova u Ženevi (Salon International de la Haute Horlogerie), ove godine 27. put.
Prvog dana Salona nove modele predstavili su švajcarski luksuzni brendovi Montblanc, Vacheron Constantin, IWC i Piaget.
 
Montblancov ekskluzivni model TimeWalker Chronograph Rally Timer Counter Limited Edition 100 deo je nove kolekcije TimeWalker, inspirisane starim Minervinim džepnim štopericama s početka 20. veka. TimeWalker Chronograph Rally Timer Counter Limited Edition 100 je džepni sat koji se jednostavno pričvršćuje na kaiš, pa se može nositi i kao ručni sat, a u zadnji poklopac ugrađene su dve “ručice“ pomoću kojih se može postaviti na sto i koristiti kao stoni sat. U kućištu prečnika 50 milimetara, izrađenom od titanijuma, kuca hronografski kalibar MB16.29 s rezervom snage od 50 sati.
 
Vacheron Constantin predstavio je tri prefinjena i tehnički složena modela posvećena slavnom astronomu Nikoli Koperniku. Ovi modeli imaju 43-milimetarska kućišta od 18-karatnog belog zlata, a pokreće ih automatski kalibar 2460 RT s rezervom snage od 36 sati. Satovi se razlikuju prema brojčaniku: jedan  je izrađen tehnikom emajliranja, drugi je ručno graviran, dok je kod trećeg brojčanik od safirnog stakla. Brojčanici su različitih boja i ukrašeni različitim motivima, a zajednički detalj im je zlatno Sunce oko kojeg se kreće Zemlja.
 
IWC-ov novi model Da Vinci Automatic ref. 356602 jednostavne je estetike i čistih linija. Čelično kućište prečnika 40 milimetara ima pokretne držače kaiša koji omogućuju da se prilagodi svakom zglobu, pa sat mogu nositi i žene. Na brojčaniku su samo nenametljivi arapski brojevi i prozorčić datuma na šest sati, pa je lako čitljiv. Pokreće ga automatski kalibar 35111 s 42-časovnom rezervom snage, a dolazi na odgovarajućoj čeličnoj narukvici.
 
Piaget je predstavio dva nova modela, Piaget Altiplano 60th Anniversary Collection 38 mm (ref. G0A42107) i 43 mm (ref. G0A42105), kojima obeležava šezdesetu godišnjicu svoje najpoznatije kolekcije. Modeli su identičnog dizajna, imaju ultratanko kućište od 18-karatnog belog zlata i tamnoplavi brojčanik, a razlikuju se po veličini (jedan u prečniku ima 38 mm, a drugi 43 mm) i mehanizmu koji ih pokreće. Tako model ref. G0A42107 ima kalibar 430P na ručno navijanje sa 43-časovnom rezervom snage, a model ref. G0A42105 automatski kalibar 1200P sa rezervom snage od 44 sata. Oba dolaze na tamnoplavom kožnom kaišu.
 
U priloženoj fotogaleriji možete pogledati ekskluzivne fotografije snimljene na licu mesta i nove modele opisane u članku.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -