18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiPredstavljen Appleov pametni sat

Predstavljen Appleov pametni sat

- Oglas -

Na konferenciji održanoj 9. marta predstavljen je dugoiščekivani pametni sat Apple Watch, novi u nizu brojnih Appleovih tehnoloških inovacija. Tim Kuk, izvršni direktor Applea, predstavio ga je kao ne samo najličniji uređaj koji je kompanija dosad napravila, već i najnapredniji uređaj za merenje vremena.

Posebnost Apple Watcha su materijali od kojih je izrađen: anodizirani aluminijum koji je 60 posto jači i dva puta lakši od drugih aluminijumovih legura, i nerđajući čelik koji je 80 posto čvršći zbog posebnog načina kovanja. U luksuznoj kolekciji Edition korišćeno je i 18-karatno zlato. Prečnik kućišta je 38 mm ili 42 mm, a biće raspoloživo i jedanaest različitih lica sata i šest zamenljivih kaiševa.

Digitalno dugme ili krunica sata slična je tradicionalnoj, ali njena funkcija je ipak drugačija – poslužiće za klizanje preko ekrana, zumiranje i navigaciju. Pritiskom dugmenceta ispod digitalne krunice sata, na ekran se poziva lista povezanih prijatelja kojima možete slati poruke, grafike, pa čak i otkucaje svog srca.

Što se tiče softvera, ističe se karakteristika Glances kojom se, pokretom prsta preko ekrana, doziva najčešće korišćene aplikacije i web stranice, kao što su vremenska prognoza, sportski rezultati i otkucaji srca. Moguće je i korišćenje aplikacije Siri, zahvaljujući kojoj možete razgovarati preko sata. Apple Watch se može koristiti i kao virtuelni trener koji će, bazirajući se na zdravstvenim i fitnes funkcijama, pratiti potrošene kalorije, pretrčane kilometre i slično. Vlasnici Apple Watcha imaće i mogućnost korišćenja spoljnih aplikacija.

Baterija sata traje dan, tačnije, može izdržati 18 časova neprestanog korišćenja, posle čega ju je potrebno napuniti, i to preko okruglog magnetnog punjača na pozadini sata.

Sat će biti izrađen u tri kolekcije: cenovno najpristupačnija Sport Line (od 349 dolara), standardna Apple Watch s najviše opcija kućišta i kaiševa (od 549 dolara), i luksuzna Edition od 18-karatnog zlata (od 10.000 dolara).

Aplikacija Apple Watch već je dostupna za download na iOS 8.2., a biće potrebna za uspešno usklađivanje iPhonea sa satom.

Prednarudžbine za Apple Watch počinju da se primaju od 10. aprila, a prve isporuke planirane su već 24. aprila u devet zemalja.

Izvor: watchtime.com

new apple watch back

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -