02 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiPosveta Valteru Langeu

Posveta Valteru Langeu

- Oglas -

U sklopu svoje klasične kolekcije 1815 nemački luksuzni časovničarski brend A. Lange & Söhne kao posvetu svom osnivaču Valteru Langeu, koji je preminuo u januaru 2017, kreirao je novi sat s neobičnom komplikacijom skočnih sekundi koje se mogu zaustaviti, a koju je pre 150 godina izumeo Ferdinand Adolf Lange.

Na srebrnom brojčaniku počasnog sata 1815 “Homage to Walter Lange” skočne sekunde pokazuje centralna sekundna kazaljka koja se zaustavlja i pokreće pritiskom na posebno dugme smešteno na dva sata na bočnoj strani kućišta. Podbrojčanik postavljen na šest sati prikazuje klizne sekunde.

Kućište dimenzija 40,5 x 10,7 milimetara s obe strane je prekriveno safirnim staklom.

Sat pokreće manufakturni kalibar L1924 na ručno navijanje s 36 rubina, 60-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, centralnih skočnih sekundi i malih sekundi. Kalibar radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na sat.

Sat 1815 “Homage to Walter Lange” dostupan je u tri osnovne verzije: s kućištem od žutog zlata i svetlosmeđim kožnim kaišom (ref. 297.021), s kućištem od belog zlata i crnim kožnim kaišom (ref. 297.026) i s kućištem od ružičastog zlata i tamnosmeđim kaišom (ref. 297.032). Model od žutog zlata dostupan je u seriji od 27 primeraka, od belog zlata u seriji od 145, a od ružičastog zlata u seriji od 90 primeraka.

Osim navedenih zlatnih izdanja proizveden je i unikatan primerak od čelika s crnim brojčanikom koji će biti ponuđen na humanitarnoj aukciji 2018. godine.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -