23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiPorsche Design Chronograph 911 Sport Classic - vašar taštine

Porsche Design Chronograph 911 Sport Classic – vašar taštine

- Oglas -

Kako bi na najglamurozniji način obeležio promociju raritetnog kupea, Porsche Design je predstavio Chronograph 911 Sport Classic, merač vremena koji slavi duh klasičnih sportskih automobila. U pitanju je časovnik u kojem će uživati isključivo vlasnici novog sportskog automobila, što znači samo jedno: reč je o ekskluzivnoj horološkoj poslastici.

F1A1252 f3 scaled 1
Stvar prestiža – Porsche Design Chronograph 911 Sport Classic biće dostupan isključivo vlasnicima ekskluzivnog automobila

Neretko pominjana paralela između časovničarstva i automobilizma za pasionirane poznavaoce ne predstavlja iznenađenje. Oba sveta u srcu nose mehaniku i strast koja se oslanja na sledbenike iz celog sveta. Glavni razlog za ovu bliskost predstavlja činjenica da su i časovnici i sportski automobili povezani s vremenom. Ubrzanje, najveća brzina, najbrže vreme kruga i rekordi izdržljivosti baziraju se na vremenskim deonicama i borbi za sekunde, pa i stotinke sekundi. Još jedna paralela je predstavljanje ograničenih i posebnih izdanja. To je teren na kojem nastupa i Porsche Design Chronograph 911 Sport Classic, budući klasik među časovnicima.

F1A1393 F4 scaled 1
U kožni Classic Cognac kaiš utisnut je simbol legendarnog modela 911

Prošlost kao inspiracija

Estetski, Porsche Design Chronograph 911 Sport Classic duh 1960. godina donosi u novo doba. Detalji inspirisani bogatim nasleđem predstavljaju najbolje iz riznice prošlosti i aktuelnih mogućnosti izrade. Poput prestižnog automobila, Porsche Design Chronograph 911 Sport Classic impresionira sportskim dizajnom, doslednom preciznošću i prvoklasnom izradom. Dvobojno kućište sata izrađeno je od laganog, izdržljivog titanijuma, što je još jedna karika koja spaja horologiju i svet četvorotočkaša.

F1A1120 F4 scaled 1
Posedovanje novog hronografa biće stvar kolekcionarskog prestiža jer ih na svetu ima samo 1.250

Apsolutna individualizacija

Brojčanik i kazaljke sa spojem belih i zelenih detalja temelje se na Heritage Design tahometru. Porsche Design prvi put nudi niz različitih opcija brojčanika. Osim klasičnog, mat crnog ciferblata privilegovani kupci mogu odabrati kultne sport classic pruge ili legendarni pepita uzorak u stilu šezdesetih, koji se takođe pojavljuje na presvlakama sedišta. U kolekcionarskom maniru reljefna Porsche Design ikona izrađena je od zlata kako bi se uskladila s Porsche logom na zadnjem delu vozila i oznakom u kabini.

F1A1324 F4 scaled 1
Korisničko iskustvo omogućuje izbor brojčanika putem virtuelnog konfiguratora

COSC standard – garancija performansi

U novom modelu otkucava COSC sertifikovani WERK 01.200 Porsche Design mehanički hronograf. Funkcija flajbek omogućuje korisniku da jednim potezom pokrene, zaustavi i resetuje kazaljku sekundi, a tu su i laserski ugravirani tasteri start/top i reset. I dok u automobilu točkovi prenose snagu s motora na put, ovaj važan zadatak u časovniku obavlja rotor hronografa. Osim funkcionalnosti studio Porsche Design isporučuje i unikatni stil rotora koji je oblikovan u maniru automobilskih točkova.

F1A1197 F4 scaled 1
Titanijumsko kućište crne boje asocira na enterijer prestižnog automobila

Novitet nemačkog brenda se isporučuje na sofisticiranom kaišu boje konjaka, inspirisanom enterijerima Porsche automobila. U pitanju je kaiš od kože koja se koristi za presvlake prestižnih vozila, sa sistemom brze izmene koji ne zahteva upotrebu dodatnih alata.

Iako pripada kategoriji časovnika koji se ne mogu pronaći u slobodnoj prodaji, Porsche Design Chronograph 911 Sport Classic definitivno će obeležiti sezonu horoloških premijera. X-faktoru u prilog ide i mogućnost izbora dizajna ciferblata, dok mehanizam koji ispunjava rigorizne COSC standarde samo kompletira moćan nastup studija Porsche Design.

OSNOVNE INFORMACIJE 
Brend: Porsche Design 
Model: Chronograph 911 Sport Classic 
Dimenzija: 42 mm 
Materijal kućišta: titanijum 
Narukvica/kaiš: koža 
Vodootpornost: 100 m 
Mehanizam: WERK 01.200 automatski 
Ograničeno izdanje: 1.250 primeraka 
Cena: 12.500 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -