18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiPorsche Design 911 GT3 RS Chronograph – vreme dominacije

Porsche Design 911 GT3 RS Chronograph – vreme dominacije

- Oglas -

porschNastao u ateljeu kompanije Porsche Design, prestižni sat inspirisan je performantnim modelom 911 GT3 RS, čija je nedavna promocija zatalasala scenu najbržih automobila današnjice. Zahvaljujući sportskom dizajnu, laganim materijalima i naprednoj tehnologiji, novi 911 GT3 RS Chronograph savršeno je usklađen s atraktivnim automobilom.

Poslednjih godina Porsche Design blisko sarađuje s poznatom markom automobila i kreira posebna izdanja, nadahnuta nekim od najupečatljivijih modela u ponudi. Uprkos činjenici da je prevashodno namenjen vlasnicima Porsche 911 GT3 RS modela, novi sat ateljea Porsche Design ulazi na teren najtraženijih časovnika sezone. Izrađen od ekstremno laganog ali veoma izdržljivog titanijuma, Porsche Design 911 GT3 RS Chronograph prati smernice moćnog automobila koji je poslužio kao inspiracija dizajnerima.

Porsche Design Chronograph 911 GT3 RS prednji kadar
Titanijumski hronograf u prečniku ima 42 milimetra

Evolucija brzine

Premijerno predstavljen 1964. godine, Porshe 911 danas prati reputacija najsvestranijeg sportskog automobila na svetu. Dostupan u nizu izdanja, Porscheov kupe je već decenijama na listama najvoljenijih i najpoželjnijih automobila. Na vrhu te liste tradicionalno se nalaze modeli koji maksimum potencijala mogu da razviju na najzahtevnijem mestu – trkačkoj stazi.

Porsche Design Chronograph 911 GT3 RS ambijentalna
Poput automobila, atraktivni sat brenda Porsche Design nudi impresivne opcije individualizacije

Nije tajna da 911 GT3 RS predstavlja pravog predatora upravo na tom terenu, ali se po želji može koristiti i u standardnom saobraćaju. Sasvim očekivano, u novom izdanju elitni Porsche 911 demonstrira punu snagu. Što se tehničkih pikanterija tiče, automobil pokreće šestocilindrični motor s 525 konjskih snaga, u kombinaciji sa sedmostepenim PDK menjačem. Najekstremniji 911 do sada, GT3 RS brzinu od 0 do 100 km/h razvije za 3,2 sekunde, dok mu je maksimalna brzina 296 kilometara na čas. Kao promoter najsavremenije tehnologije, GT3 RS neće biti čest prizor, budući da je za ključeve atraktivnog elfera neophodno izdvojiti od 230.000 evra naviše.

Porsche Design Chronograph 911 GT3 RS ambijentalna kaciga
Trkački duh je naglašen nizom detalja

Šampionski DNK

Kako bi masa časovnika bila na minimumu, Porsche Design se opredelio za titanijumsko kućište prečnika 42 milimetra. U skladu s imidžom rasnog automobila brojčanik je izrađen od karbonskih vlakana s poznatim sivo-crnim uzorkom. U maniru ateljea Porsche Design većina elemenata je prilagodljiva jednom od tri seta kazaljki, pa je na raspolaganju Performace (beli), Essence (crni) ili GT (žuti) komplet. Individualizaciji tu nije kraj, budući da PD na raspolaganje stavlja čak 123 nijanse spoljašnjeg prstena kako bi sat apsolutno odgovarao karoseriji automobila.

Porsche Design Chronograph 911 GT3 RS volan
Dekorativna perforacija kožnog kaiša omogućuje niz interesantnih kombinacija

Sportski ciferblat je opremljen keramičkim satnim indeksima s belim Super-LumiNova sjajem, za optimalnu čitljivost danju i noću. Podbrojčanik na poziciji 9 sati ukrašen je natpisom „911 GT3 RS“ i simboličnim uzorkom crveno-bele trkačke zastavice. Bezel od prirodnog ili crnog titanijuma može biti ukrašen skalom klasičnog tahimetra, 60-minutnog merača vremena ili pulsometrom.

Porsche Design Chronograph 911 GT3 RS prednji kadar sivi kais
Brojčanik je dekorisan karbonskom teksturom

Porsche Design WERK 01.200 – riznica performansi

Zadnja strana kućišta od prozirnog safirnog stakla otkriva Porsche Design WERK 01.200 kalibar. Mehanizam ima redizajnirani rotor, dostupan u šest autentičnih boja, kao i siluetu koja podseća na originalne točkove GT3 RS modela. Sam mehanizam raspolaže referentnim COCS sertifikatom, frekvencijom rada od 4 herca i rezervom snage od 48 časova. Sat je predstavljen na kožnom kaišu s perforacijama, a dostupan je u različitim bojama. Opremljen sistemom brze promene novitet brenda Porsche Design može se kompletirati i opcionom narukvicom od titanijuma na preklopnoj kopči.

Porsche Design Chronograph 911 GT3 RS pozadina
Automatski WERK 01.200 mehanizam obezbeđuje dvodnevnu rezervu snage

Porsche Design Chronograph 911 GT3 RS dostupan je u Porsche centrima i online prodavnici. Prednost prilikom kupovine imaju vlasnici automobila 911 GT3 RS i 911 GT3 RS s Weissach paketom. Cena kreće od 9.750 evra, a zavisi od odabranih opcija.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Porsche Design
Model: 911 GT3 RS Chronograph
Dimenzija: 42 mm, visina kućišta 14,6 mm
Materijal kućišta: titanijum
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 50 m
Mehanizam: Caliber WERK 01.200 automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 48 časova
Cena: od 9.750 evra

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -