29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiPiagetov najtanji skeleton

Piagetov najtanji skeleton

- Oglas -

Piagetova linija satova Black Tie, posvećena izradi posebno oblikovanih kućišta muževne elegancije i konstrukciji mehanizama u rasponu od vrlo jednostavnih do onih najsloženijih, kao novi dodatak dobila je model Emperador Coussin 1270S, koji se smatra trenutno najtanjim skeletonizovanim automatskim satom s tourbillonom. 1270S je naslednik legendarnog kalibra 1270P, prvog Piagetovog ultratankog mehanizma s tourbillonom.

Piaget je do sada dizajnirao 27 autentičnih ultratankih mehanizama od kojih je čak 15 svojevremeno bilo proglašavano rekordno tankim. Novi kalibar 1270S je vrhunac ove duge tradicije. 1270S je tanak samo 5,05 milimetara, a sastavljen je od 225 delova i 35 rubina te ima tourbillon i 40-časovnu rezervu snage. Mehanizam je postavljen u najtanje kućište skeletonizovanog automatskog sata s tourbillonom, debljine 8,85 mm i prečnika 46,5 mm.

Da bi pogled na mehanizam koji je i estetski doveden do savršenstva bio potpuno neometan, obe strane kućišta prekrivene su safirnim staklom, klasični brojčanik je izostavljen, a kazaljke sati i minuta postavljene su van središta. Tourbillon, ukrašen slovom P, smešten je na 1 čas i s mikrorotorom koji se nalazi na 9 sati pravi stilizovanu osmicu. Vidljivi su i važni funkcionalni delovi mehanizma, poput automatskog sistema navijanja i regulatora.

Emperador Coussin 1270S je dostupan u modernoj i sofisticiranoj verziji od 18-karatnog belog zlata i klasičnoj verziji od 18-karatnog ružičastog zlata, čija je posebna karakteristika mehanizam u potpunosti izrađen od zlata. Sat ide uz kaiš od crne ili smeđe krokodilske kože sa zlatnom preklopnom šnalom.

Piaget Emperador Coussin 1270s 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -