21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiPiaget Polo Skeleton – svet prefinjene izrade

Piaget Polo Skeleton – svet prefinjene izrade

- Oglas -

Kolekcija Polo poslednjih godina predstavlja kamen temeljac brenda Piaget. A sada Polo Skeleton nastupa u popularnoj zelenoj nijansi, s klasičnim dizajnerskim elementima i tankim automatskim mehanizmom. Osim boje, adut predstavlja i ciferblat koji omogućuje pogled na unutrašnji mehanizam i ostavlja bez teksta ljubitelje časovničarske veštine.

Svedok promena

Polo je važno ime za Piaget. Od nastanka 1979. godine kolekcija je svojevrsno oličenje luksuznog sportskog stila. Piaget Polo, makar u izdanju koje danas poznajemo, predstavljen je 2016. godine. Novitet je rezultat potrage za elegantnim, tankim, ali svestranim sportskim satom. Ova kombinacija, koju izuzetno cene ljubitelji satova, zahteva stručnost u izradi tankih mehanizama i upotrebu luksuznih materijala.

Piaget Polo Green prednji kadar
Brojčanik u skeleton maniru otkriva unutrašnju lepotu konstrukcije mehanizma

Ovom prilikom je u centru pažnje zelena boja koja definitivno dominira svetom horologije. Nije tajna da je zelena poslednjih sezona zamenila plave tonove, bar kada su u pitanju brojčanici satova. Sve je duži spisak kompanija koje su prepoznale umirujući efekat zelene, jer ona podseća na prirodu i planetu Zemlju, ono što ovih dana svi pokušavamo da zaštitimo. Trendu nije odoleo ni Piaget koji kandiduje referencu G0A47008.

Piaget Polo Green profil
Vitkom siluetom kućišta novitet manufakture Piaget očarava posebnu publiku i ljubitelje sofisticiranog dizajna

Pogled na unutrašnju lepotu

Predstavljen prošle godine, Piaget Polo Skeleton predvodnik je nove generacije dizajna. Oblik je tipičan za porodicu Polo modela koji poslovično kombinuju kružne i jastučaste linije i stvaraju originalnu formu. Ovaj sat pokazuje mehaničarsku stručnost par excellence: ima ultratanki interni mehanizam koji je otvoren kako bi ponosno istakao složenost i lepotu konstrukcije dodatno naglašene očaravajućim rubinima. Polo Skeleton je visok svega 6,5 milimetara, ali uprkos tome savršeno se ističe na zglobu zahvaljujući prečniku koji iznosi 42 milimetra.

Piaget Polo skeleton brojcanik
Uprkos visini od svega 2,4 milimetra, automatski kalibar omogućuje rezervu snage od 44 časa

Polo Skeleton ništa ne prepušta mašti

Osnovnu zanimljivost Polo Skeletona predstavlja njegov brojčanik, tačnije nedostatak klasičnog ciferblata. U centru pozornice je kalibar 1200S1, otvoren automatski mehanizam opremljen mikrorotorom, visok svega 2,4 milimetra. Moderno dizajnirani, skladnih oblina i prekrasnih kontrasta osnovni elementi su u celosti presvučeni tamnozelenom bojom. Dekoracija je superiorna, naizmenično postavljene polirane i satenski obrađene površine plene lepotom kad dođu u kontakt sa svetlošću. Mehanizam radi na frekvenciji od 3Hz i obezbeđuje rezervu snage od solidna 44 časa.

Piaget Polo Green kais i narukvica
Ekskluzivni Piaget je povezan na narukvicu od čelika ili kaiš od aligator kože

Nova zelena verzija Piaget Polo Skeletona (referenca G0A47008) isporučuje se u kombinaciji sa sportskom narukvicom od poliranog/brušenog nerđajućeg čelika. Ljubiteljima klasičnijeg stila opciono je namenjen zeleni kožni kaiš od aligatora, idealan za formalnije prilike.

Novitet eminentne časovničarske kuće Piaget dostupan je po maloprodajnoj ceni od 29.500 CHF.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Piaget
Model: Polo Skeleton
Referenca: G0A47008
Dimenzije: prečnik 42 mm; visina kućišta 6,5 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik, koža
Vodootpornost: 30 m
Mehanizam: kalibar 1200S1 automatski
Dimenzija mehanizma: 31,9 mm x 2,4 mm
Frekvencija rada: 21.600 vps
Rezerva snage: 44 časa
Cena: 29.500 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -