29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiPatek sa dva lica

Patek sa dva lica

- Oglas -

Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 5175 razvijen je kako bi se proslavilo 175 godina postojanja ove kuće i predstavlja verovatno najkomplikovaniji Patek Philippe ručni sat ikada.

Grandmaster Chime poseduje čak dvadeset komplikacija, koje se prikazuju na dva brojčanika. Kako se kućište ovog modela može veoma lako zaokrenuti, to omogućava nošenje sata sa obe strane. Kućište je dosta veliko sa 47,4mm i visinom od 16,1mm, što je bilo neophodno radi smeštanja ovako složenog mehanizma. Izrađeno je od 18-karatnog ružičastog zlata i sastavljeno je od 214 delova.

Mehanizam se sastoji od 1366 komponenti, a radi na jedinstvenoj frekvenciji od 25,200 otkucaja po času. Od komplikacija su tu: malo i veliko zvono, minutni ponavljač, ponavljač datuma, instantni večiti kalendar, lokalno vreme i druga vremenska zona…

Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 5175 biće napravljen u sedam primeraka, po ceni od 2,5 miliona švajcarskih franaka. Za potpun uvid u složenost ovog sata i njegovog mehanizma predlažemo vam da pogledate video o njegovom nastajanju.

2 Patek Philippe Grandmaster Chime 5175

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -