22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiPatek Philippe Nautilus 5712-1R-001 – nastavak dominacije

Patek Philippe Nautilus 5712-1R-001 – nastavak dominacije

- Oglas -

Talas noviteta kompanije Patek Philippe uključuje promociju čak tri nova Nautilusa. Nakon modela u belom zlatu na red je došlo i predstavljanje prestižne reference opremljene analognim datumom, indikatorom mesečevih mena i prikazom rezervne snage. Nautilus prvi put nastupa u kompletnom odelu od ružičastog zlata, pa nema dileme da je ova vest obeležila visoko časovničarsko društvo.

Premijera osam atraktivnih noviteta kuće Patek Philippe obeležila je početak časovničarske jeseni. Osnovno izdanje već smo upoznali, pa nakon reference 5811/1G-001 na red dolazi i Nautilus 5712-1R-001 koji će biti prepoznatljiv po kućištu i narukvici od ružičastog zlata, ali i nizu praktičnih funkcija.

Patek Philippe 5712 1R 001 prednji kadar
Novi 5712 u ružičastom zlatu dolazi u kućištu prečnika 40 i visine 8,52 milimetra

Patekova disertacija

Referenca 5712 bez dileme predstavlja vrlo važan model za kolekciju Nautilus. Zahvaljujući harmoniji forme i funkcije, sofisticirani Patek ostaje tanak i nenadmašno elegantan. Kućište je kombinacija brušenih i poliranih površina, ima safirno staklo na vrhu i na poleđini koja pokriva mehanizam. Novi Nautilus premijerno kombinuje zlatnu narukvicu i kućište prečnika 40 milimetara sa braon brojčanikom i nežnom crnom gradacijom ka rubu. Prestižni Patek na horizontalno utisnutom motivu prikazuje analogni datum, mesečeve mene i indikator rezerve snage. A to je tek početak…

Patek Philippe 5712 1R 001 ambijentalna
Kućište, osmougaoni bezel i integrisana povezna narukvica plene kontrastom ručno poliranih i satenski obrađenih površina

Spoj skladne ergonomije i asimetrije

Aktuelni 5712/1R-001 referiše na 5712/1, prvi Nautilus s komplikacijama, lansiran 2006. povodom trideset godina kolekcije. Podsećanja radi, kultni model se nudio samo na integrisanom kožnom kaišu.

Patek Philippe 5712 1R 001 detalj
Prikaz kalendara predstavlja pravu virtuoznost u izradi minijature

U novom izdanju primenjeni indeksi oblikovani od ružičastog zlata imaju središnju traku od luminiscentnog materijala. Kazaljke su takođe od ružičastog zlata, opet sa svetlećim središtem. Ergonomski, brojčanik ima atipičan raspored: rezerva snage je u gornjem levom uglu, indikator mesečevih mena i datum u donjem levom, a mala sekundara u donjem desnom segmentu. Nautilus se premijerno nosi na integrisanoj narukvici od ružičastog zlata s preklopnom kopčom i sistemom za udobno otpuštanje.

Patek Philippe 5712 1R 001 kopca
Kopča je dekorisana prepoznatljivim Calatrava krstom

Pečat kvaliteta

Patek Philippe Nautilus 5712/1R opremljen je kalibrom Patek 240 PS IRM C LU, koji je, naravno, napravljen u okviru ateljea. Novitet nosi Patekov pečat kvaliteta i sastoji se od ukupno 265 komponenti, uključujući 29 rubina. Kalibar radi na frekvenciji od 21.600 vibracija po satu. Mehanizam prilično složene konstrukcije izrađen je po najvišim standardima – indikacije uključuju središnje sate i minute, male sekunde, rezervu snage, mesečeve mene i datum. Patekov mehanizam isporučuje autonomiju rada u rasponu od 38 do maksimalno 48 časova.

Patek Philippe 5712 1R 001 luminacija
Patek je veliku pažnju posvetio luminaciji u noćnim uslovima

Novi Nautilus od ružičastog zlata deo je standardne ponude i biće dostupan po kataloškoj ceni od 82.100 evra. Iako je pomenuti iznos daleko od pristupačnog, trenutna situacija na tržištu najavljuje da će novi Nautilus ubrzo nakon promocije biti rasprodat, pa će novu referencu pratiti neminovan rast cene.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Patek Philippe
Model: Nautilus
Referenca: 5712-1R-001
Dimenzije: prečnik 40 mm; visina kućišta 8,52 mm
Materijal kućišta: zlato
Narukvica/kaiš: zlato
Vodootpornost: 60 metara
Mehanizam: Kalibar 240 PS IRM C LU automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Broj komponenata: 265
Rezerva snage: 48 časova
Cena: 82.100 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -