22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiPanerai Luminor Submersible 1950 Carbotech

Panerai Luminor Submersible 1950 Carbotech

- Oglas -

Na ovogodišnjem Ženevskom salonu časovničarstva Panerai je predstavio veliki broj noviteta. Jedan od zapaženijih modela je Luminor Submersible 1950 Carbotech (PAM00616). Jedinstven je zahvaljujući upotrebi novog hi-tech kompozitnog materijala, koga su nazvali Carbotech. Iako se zasniva na dobro poznatim ugljeničnim vlaknima, ovaj materijal nikada do sada nije korišćen u časovničarskoj industriji. Pored nesvakidašnje teksture, ima odlična svojstva poput izdržljivosti i čvrstoće, a od njega su napravljeni: kućište prečnika 47mm, rotirajući prsten i zaštitni mehanizam krunice .

Luminacija poseduje veštačku patinu, što predstavlja odličnu kombinaciju s plavim detaljima na brojčaniku i crnom teksturom kućišta. Kaiš je gumeni, s plavim Paneraijevim logom. Vodootpornost sata je 300 metara.

Automatski mehanizam P.9000 u potpunosti  je razvijen u okviru kuće. Sastoji se od 197 delova, uključujući 28 rubina, a radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas. Uz pomoć dva burenceta s glavnom oprugom postignuta je rezerva snage od tri dana, odnosno 72 časa.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -