23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiPanerai Luminor Due Luna – faktor iznenađenja

Panerai Luminor Due Luna – faktor iznenađenja

- Oglas -

Inspirisan kućištem iz pedesetih godina prošloga veka, kvartet Luminor Due Luna savršen je sklad dizajna i tehnologije prilagođenih kompaktnom kućištu prečnika 38 milimetara. Dostupni u različitim izdanjima Luminor Due Luna satovi prikazom mesečevih mena otvaraju nove horizonte brenda Panerai.

Nije tajna da originalni dizajn Panerai satova neretko biraju najmišićaviji muškarci u Holivudu, uključujući Silvestera Stalonea i Dvejna „The Rock“ Džonsona. Međutim, od 2016. kolekcija Luminor Due nastupa s tankim kućištem, prikladnim za oba pola.
Donedavno je Luminor Due odolevao komplikacijama, uz izuzetak prikaza datuma. Ipak, sada je u svedeni stil ciferblata uklopljena ilustracija mesečevih mena. Četiri elegantna sata materijalima i bojama ispuniće sve želje paneraista. Vitkim proporcijama i poznatim stilom Luminor Due u prefinjenom, kompaktnom obliku reinterpretira oblik i proporcije kultne kolekcije Luminor. Tajnu uspeha predstavlja svestranost, budući da je nova Panerai linija podjednako prikladna i za ležernu odeću i za elegantniji stil.

Panerai Pam1301 celik
Referenca PAM01301 jedina koristi narukvicu od čelika koja oblikom i detaljima asocira na siluetu zaštite krunice

Nova rešenja za novu publiku

Centralni deo nove Luminor Due Luna kolekcije zauzima po mnogima najromantičnija časovničarska komplikacija. Poslednja reč u nazivu sata je italijanska i označava mesec koji se pojavljuje na brojčanicima svih izdanja. Dostupan u četiri verzije, koje dele za Panerai veoma kompaktno kućište prečnika 38 milimetara, Luminor Due Luna ističe kandidaturu za titulu najinteresantnijeg Panerai sata sezone.

Panerai Pam1179 detalj
Prikaz meseca od 24 karata na zvezdanom ponoćnoplavom nebu u prvom je planu svih izdanja

Uprkos razlikama, svi noviteti imaju komplikaciju smeštenu na 3 sata koja prikazuje rotirajući disk s mesecom postavljenim naspram zvezdanog ponoćnoplavog neba, koji je tradicionalno smešten u polukružni otvor. Mesec je zapravo disk od čvrstog 24-karatnog zlata na kojem su utisnute rupice koje reprodukuju kratere na stvarnoj površini. Pozadina noćnog neba, s druge strane, ima fini zrnasti završetak s detaljno reprodukovanim zvezdama.

Panerai Pam1179 prednji kadar
Svi modeli na ciferblatu imaju mali prikaz sekundi koji formira horizontalnu simetruju

Luminor Due Luna Madreperla, magija zlata i sedefa

Kao najzanimljiviji model u liniji izdvojio se časovnik oznake Luminor Due Luna Madreperla očaravajućeg sedefastog brojčanika i kućišta od Goldtech™ legure koja sadrži platinu i visok procenat bakra. U pitanju je jedinstvena kombinacija koja prestižnom metalu daje dubok crveni ton. Za suptilni kontrast dizajneri su upotrebili trik apliciranih brojeva i indeksa na brojčaniku, dok je tamnoplavi klasičan kaiš od kože aligatora sjajan završni detalj.

Panerai Pam1181 zlatni
Prestižna Madreperla verzija ističe se zlatnim kućištem i nežnim, sedefastim brojčanikom

Kao kod ostalih modela kolekcije Panerai je verziju Madreperla dekorisao zlatnim prikazom meseca, noćnog neba i oznakom Luna. Kroz otvoreni zadnji deo kućišta vidi se automatski kalibar koji isporučuje trodnevnu autonomiju rada. Kalibar je, međutim, vidljiv samo na zlatnoj verziji, čelični modeli imaju zatvorenu poleđinu.

Panerai Pam1181 poledjina
Sve satove kolekcije Luminor Due Luna pokreće P900/MP, trodnevne rezerve snage. U zlatnom izdanju poleđina je prozirna

Iznenađujuće kompaktan, očekivano elegantan

Dve Luminor Due Luna reference, obe s čeličnim kućištima, odlikuju se belim brušenim brojčanicima s prepoznatljivom Panerai sendvič strukturom i bež Super-Luminova™ tehnologijom unutar brojeva, indeksa i kazaljki. Tradicionalno rešenje je efektan kontrast i omogućuje trenutno očitavanje vremena. Dok se jedna verzija može pohvaliti ružičastim kaišem od aligatora (PAM01180) koji animira dame, referenca PAM01301 ističe čeličnu narukvicu s fleksibilnim karikama koja će biti izbor paneraista oba pola naklonjenih sportskom stilu.

Panerai Pam1180 ambijentalna
Kompaktnim dimenzijama od 38 milimetara i roze kaišem Panerai se sada smelo udvara i damama

Za kraj, Panerai je sačuvao verovatno najsvestraniji model oznake PAM01179. Čelično kućište, plavi brojčanik i skladni plavi aligatorski kaiš formiraju elegantnu celinu kojoj sofisticirani kontrast pruža set kazaljki i prikaz mesečevih mena.

Panerai Pam1301 ambijentalna
U čeličnom izdanju verzija Luna animira uniseks publiku

Svi Luminor Due Luna modeli koriste kalibar P900/MP, debljine svega 5,9 milimetara. U pitanju je automatski mehanizam sastavljen od 201 komponente koji raspolaže trodnevnom rezervom snage i uobičajenom frekvencijom rada od 28.800 vps. Vodootporni do 3 bara ili 30 metara, Luminor Due Luna satovi imaju na raspolaganju sistem brze promene kaiševa koji omogućuje ekspresnu transformaciju izgleda.

Panerai Pam1180 brojcanik
Sendvič konstrukcija brojčanika stvara uslove za besprekorno očitavanje

Nova Luna je nesumnjivo privlačan i interesantan časovnik. Dimenzijom od 38 mm Panerai je stvorio uniseks sat koji je očito bliži nežnijem polu, pogotovo što mu prikaz mesečenih mena od zlata daje dozu glamura, naročito u Goldtech™ varijanti. Vreme će pokazati da li će koncept kompaktnih Luminor Due Luna modela biti prihvaćen ili zapamćen samo kao izlet na novu teritoriju.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Panerai
Model: Luminor Due Luna
Reference: PAM01179 (plavi brojčanik), PAM01180 (beli brojčanik/roze kaiš), PAM01181 (sedefasti brojčanik), PAM01301 (beli brojčanik, čelična narukvica)
Dimenzija: 38 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik, Goldtech™ zlato
Narukvica/kaiš: koža, nerđajući čelik
Vodootpornost: 30 m
Mehanizam: P900/MP automatski
Rezerva snage: 72 časa
Cena: PAM01179 USD 9.300; PAM01180 USD 9.300; PAM01181 USD 20.600; PAM01301 USD 10.100

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -