18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiOverseas Chronograph Calibre 5200

Overseas Chronograph Calibre 5200

- Oglas -

Na ovogodišnjem sajmu u Ženevi Vacheron Constantin je predstavio nove modele iz popularne kolekcije Overseas, poznate po eleganciji, kvalitetu i preciznosti. Od novih modela posebno je zanimljiv Overseas Chronograph s potpuno novim manufakturnim kalibrom.

Kućište prečnika 42,5 mm i visine 13,7 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika ili 18-karatnog ružičastog zlata i s obe strane je zatvoreno safirnim staklom. Na bočnoj strani kućišta nalaze se krunica i dugmići hronografa na vijak. Sat je vodootporan do 150 metara.

Na brojčaniku plave ili srebrne boje, zavisno od modela, postavljene su kazaljke i oznake vremena od 18-karatnog zlata, presvučene luminiscentnom materijom, podbrojčanik malih sekundi na 9 sati te podbrojčanici hronografa; na 3 časa je smešten 30-minutni brojač, a na 6 sati 12-časovni brojač. Prozor za datum se nalazi između 4 i 5 časova.

Sat pokreće novi Vacheronov automatski kalibar 5200 sastavljen od 263 dela. Kalibar, koji radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat, ima 54 rubina, 52-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, malih sekundi, datuma i hronografa. Dvostruko kućište opruge zaštićeno je prstenom od livenog gvožđa, što garantuje otpornost na delovanje magnetnih sila. Stubično kolo, koje kontroliše pokretanje, zaustavljanje i resetovanje hronografa, ukrašeno je Vacheronovim prepoznatljivim malteškim krstom. Rotor kalibra je izrađen od 22-karatnog zlata i ukrašen ružom vetrova.

Novi Overseas Chronograph u čeličnoj verziji ide uz čeličnu narukvicu i dodatni crni ili plavi kožni i gumeni kaiš, dok zlatni model ide uz smeđi kaiš od aligatorske kože i dodatni smeđi gumeni kaiš. Narukvica i kaiševi dizajnirani su tako da se mogu zameniti brzo i jednostavno bez ikakvog alata.

Sat je sertifikovan prestižnim Ženevskim pečatom.

Iz časopisa Satovi i nakit, godina IX, leto 2016.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -