06 / 10 / 22
- OGLAS -
NovostiOrisov Artelier Date

Orisov Artelier Date

- Oglas -
Kao deo obnovljene kolekcije Artelier, Oris je lansirao novi muški model Artelier Date. Kolekcija Artelier se prvi put pojavila 2003. i postala je jedan od najvažnijih stubova Orisove kolekcije.

Novi model Artelier Date sa 40-milimetarskim kućištem od nerđajućeg čelika, izuzetno je elegantan muški sat i pravi je primer Artelierove vanvremenske estetike.

Brojčanik je srebrn ili antracit, a zavisno od njegove boje menja se i kaiš – u kombinaciji sa srebrnim brojčanikom je crni kožni kaiš, a  brojčanik antracit boje ide uz tamnosmeđi kožni kaiš. Obe verzije mogu imati narukvice od nerđajućeg čelika s leptir šnalom. Na narukvicama su stanjene karike kako bi se prilagodile željama savremenog kupca. Motiv guilloché inspirisan je Art Decoom. Dizajn kazaljki je promenjen pa su one sada tanje. Na brojčaniku se na poziciji broja 6 nalazi indikator datuma.

Sat ima automatski mehanizam Oris Cal. 733, a vodootporan je do otprilike 50 metara. S obe strane nalazi se safirno staklo s antirefleksnim premazom. Zahvaljujući staklu s donje strane kućišta, moguće je posmatrati rad mehanizma.

Foto: oris.ch

 

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -