23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiOris ProPilot X Kermit Edition – vedrija strana časovničarstva

Oris ProPilot X Kermit Edition – vedrija strana časovničarstva

- Oglas -

Priliku da u Ženevi predstavi svoje novitete nije propustila ni manufaktura Oris. Iako još uvek nije prisutna na tržištu Srbije, švajcarska kompanija kod nas ima sve veći broj poklonika. Razlozi su poznati: ambiciozni brend nudi veoma kvalitetne satove po odmerenim cenama, što je siguran put do uspeha. Da Oris može mnogo više od klasičnih verzija, potvrdila je i nova ProPilot X edicija, nastala u saradnji s korporacijom Disney. Novi Oris je dobio ciferblat u boji čuvenog Kermita, a posebno iznenađenje buduće vlasnike čeka svakog prvog u mesecu…

Oris definitivno ne pripada kompanijama koje se kreću u okviru zone komfora. Atraktivni brojčanici i materijali koje koristi godinama su razlog da u fabričkim katalozima svoju sreću pronađu oni smeliji, koji od sata žele više od crnog ciferblata i čelične konstrukcije. Nakon niza pastelnih nijansi sada je na red došla i intenzivna zelena kojom Oris budi veze sa čuvenim Muppet Show programom.

Oris Propilot X Kermit
Novi Orisov časovnik spaja poznate kvalitete Propilot X modela i originalnu nijansu Kermit zelene boje

Iako je Rolex Submariner uokviren zelenom koronom u krugovima entuzijasta poznat i kao Kermit, Oris je rešio da sat zvanično nazove po čuvenom junaku serijala Muppet Show. Tako je simpatični žabac, koji od 1955. godine uveseljava gledaoce širom sveta, na velika vrata ušao u svet časovničarstva.

Oris Propilot X Kermit detalj
Prozor s datumom na položaju 6 sati krije iznenađenje. Prvog u mesecu na njemu se pojavljuje nasmejani žabac

U znaku Kermitovog osmeha

Osim preciznog merenja vremena i petodnevne autonomije, novi Orisov sat zadužen je i da budućim vlasnicima izmami osmeh. Tu ulogu lako će ispuniti simpatični žabac Kermit, čuveni lik ekipe Muppet Show. Kermitova uloga je da zabavi i on to uspešno radi generacijama.
ProPilot X Kermit Edition ima brojčanik autentične zelene nijanse. Ipak, njegova najzabavnija karakteristika pojavljuje se svakog prvog u mesecu. Tada je Kermit Day, dan kada se veselo lice žapca Kermita pojavljuje na prozorčiću s datumom.
Osim nove boje ciferblata, Oris se oslanja na proverene karakteristike. Dizajn je minimalistički. Satne oznake su tanke i diskretne pa ništa ne stoji na putu vrhunskom očitavanju vremena. Iako su detalji na brojčaniku svedeni oni su dobili Super-LumiNova tretman za noćnu upotrebu.

Oris Propilot X Kermit na ruci
Titanijumsko kućište (39 mm) i ergonomska narukvica stvaraju uslove za vanserijski komfor na zglobu

Kućište i narukvica izrađeni su od laganog titanijuma, pa će manja težina biti jedan od značajnijih aduta u poređenju s čeličnim rivalima. Prečnik je 39 milimetara i uz visinu od 11,8 milimetara Orisov Kermit Edition podjednako se udvara svima. Bezel je fiksiran, ali je zanimljivo obrađen i reljefan. Nova referenca 400 7778 7157 07 vodootporna je do 100 metara a Oris ističe i patentirani Lift sistem kopče za sigurno ali i intuitivno korišćenje.

Oris Propilot X Kermit pakovanje
Novi Kermit Edition ulazi u kategoriju najzanimljivijih ženevskih premijera

Nesvakidašnji ProPilot X pokreće kalibar 400

Novi Oris je opremljen kalibrom Oris 400, inovativnim automatikom čiji je razvoj trajao šest godina. Mehanizam ima tri ključne stvari – antimagnetizam, petodnevnu rezervu snage i desetogodišnju garanciju. Kalibar 400 radi na frekvenciji od 4 herca i ima 21 rubin. Preciznost je u rangu s velikanima, pa Oris kataloški navodi odstupanje od -3/+5 sekundi na dnevnom nivou. Oris ponosno ističe detalje konstrukcije kroz transparentnu pozadinu.

Oris Propilot X Kermit pozadina
Pozadina otkriva ponos manufakture – kalibar 400 koji raspolaže petodnevnom rezervom snage

Rešen da udovolji mnogobrojnim ljubiteljima Muppet Showa, Oris nije ograničio ponudu novog Kermit izdanja. Novi ProPilot X Kermit Edition biće dostupan od aprila po ceni od 4.400 CHF.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Oris
Model: ProPilot X Kermit Edition
Referenca: 400 7778 7157 07
Dimenzije: prečnik 39 mm, visina kućišta 11,8 mm
Materijal kućišta: titanijum
Narukvica/kaiš: titanijum
Vodootpornost: 100 m
Mehanizam: Calibre 400 automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 120 časova
Cena: 4.400 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -