23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiOris Big Crown X Cervo Volante - sasvim prirodno

Oris Big Crown X Cervo Volante – sasvim prirodno

- Oglas -

Osnovana 1904. godine, kompanija Oris pripada kategoriji časovničarskih brendova prepoznatljivog stila i pažljivo odmerenog odnosa cene i kvaliteta. Osim proizvodnje elegantnih merača vremena, Oris u poslednjoj deceniji veliki značaj pridaje društveno odgovornim projektima. Jedan od najznačajnijih svakako je vezan za inicijativu upotrebe kože ekološkog porekla, koja je dovela do patriotskog saveza sa brendom Cervo Volante.

Oris X Cervo Volante 1
Oris X Cervo Volante kolaboraciju odlikuje upotreba kože kontrolisanog porekla i kvaliteta prve klase

Precizna statistika ilustruje da svake godine u Švajcarskoj fond raspolaže sa 15.000 divljih jelena, kao deo strategije kontrolisanja populacije životinja i zaštite prirodnog ekosistema. U prošlosti ta tema nije privlačila previše pažnje, sve dok 2017. tandem entuzijasta nije pokrenuo projekat Cervo Volante. Te godine prijatelji Kadri Vunder Fontana (inženjer biotehnologije) i Koni Tijel-Egenter (biolog specijalizovan za upravljanje divljim životinjama) osnovali su Cervo Volante. Postepeno, Cervo Volante je uposlio dve poslednje kožare u Švajcarskoj sa biljnim procesima štavljenja, što je stvorilo savršene uslove za saradnju s brendom Oris.

Oris X Cervo Volante 2
Trio Big Crown Pointer Date modela isporučuje se na kaiševima od prvoklasne jelenske kože

Inicijalno promovisan 1938. godine, Big Crown Pointer Date decenijama predstavlja nezaobilazni deo ponude brenda Oris. Prvi Oris Big Crown konstruisan je za pilote i vazduhoplovce, ali je s vremenom baza kupaca postala značajno šira. Orisova velika kruna u prošlosti je uspešno prevazišla mnoge krize, poput kvarcne, pa danas predstavlja pravi „evergrin“ u svetu časovničarstva. Originalno izdanje od rivala su izdvojile dve karakteristične odlike: dominantna kruna, koja je omogućila da satom upravljaju piloti u rukavicama, i središnja kazaljka koja pažnju usmerava na skalu datuma pozicioniranog na rubu brojčanika. S vremenom su pomenuta rešenja postala deo identiteta i sinonim funkcionalnog časovničarstva.

Oris X Cervo Volante 3
Mehanizam 754 kompanije Oris vidiljv je kroz transparentnu poleđinu čeličnog kućišta

Najnovije izdanje kolekcije Big Crown Pointer Date u znaku je saradnje sa ateljeom Cervo Volante, koji je ručno izrađene detalje od održive kože prilagodio svetu časovničarstva. Ekskluzivna saradnja Oris x Cervo Volante afirmiše tri Big Crown Pointer Date časovnika. U pogledu estetike sva tri modela imaju brojčanik inspirisan alpskim nijansama sive, zelene i plave boje kao i kaiš od održive jelenske kože. Safirno staklo nalazi se i na pozadini kućišta, u čiju je siluetu uklopljena i potpisana navijajuća krunica. Časovnici su izrađeni od nerđajućeg čelika, kućište prečnika 38 milimetara ugostilo je Oris 754 automatski mehanizam na Sellita SW200-1 platformi. U skladu sa tradicijom, Oris nudi trenutni prikaz datuma putem središnje kazaljke i rezervu snage od 38 časova.

Oris X Cervo Volante 4
Prodajni paket Oris Big Crown Pointer Date satova sadrži i održive kožne aksesoare radionice Cervo Volante

Vintidž tipografija arapskih brojeva formira karakter brojčanika, koji je potvrđen i SuperLuminova tretmanom koji osigurava vidljivost u svim uslovima. U sklopu prodajnog pakovanja je i praktična kožna putna torbica za časovnike, kao i držač za kartice od istog materijala. Svaki model Oris x Cervo Volante kolekcije u zvaničnom butiku švajcarske kompanije košta 1.850 CHF. 

OSNOVNE INFORMACIJE 
Brend: Oris
Model: Big Crown X Cervo Volante
Reference: 01 754 7779 4067 (zeleni brojčanik);
01 754 7779 4065 (plavi brojčanik);
01 754 7779 4063 (sivi brojčanik)
Prečnik: 38 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: jelenska koža
Vodootpornost: 50 metara
Mehanizam: 0ris 754 automatski
Rezerva snage: 38 časova
Cena: 1.850 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -